NEWS
HALF MARATON S

Poreč nastavlja ulagati u djecu: počela izgradnja vrtića u Velom Maju

3
05.09.2018. 14:11; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč nastavlja ulagati u djecu: počela izgradnja vrtića u Velom Maju

U nekadašnjoj područnoj školi u Velom Maju do zime će se urediti novi vrtić s dvije jasličke skupine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Velom Maju. Tom prigodom ugovore o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predstavnik izvođača VEMAR građevinarstva, Marjan Velenik.

– Iako smo tek prije nekoliko dana otvorili novu školu na Finidi koja je već druga osnovna škola otvorena u Poreču u godinu dana, nastavljamo ulagati u naše najmlađe sugrađane. Nekadašnja područna škola predstavlja idealan prostor za prenamjenu u vrtić, a time nastavljamo i pozitivnu praksu kojom roditeljima omogućujemo da svoju djecu upisuju i u vrtiće u prigradskim naseljima poput Varvari ili Baderne, rekao je gradonačelnik Peršurić napomenuvši kako se dovršetak radova očekuje tijekom prosinca. Pritom je zahvalio i Mjesnom odboru Veli Maj koji je prepoznao važnost i podržao ulaganje u ovakve sadržaje na  vlastitom području, kao i Plavoj laguni na vrlo izdašnoj donaciji od čak 300 tisuća kuna za uređenje ovog vrtića.

Radovi će se izvoditi na gotovo 200m2 unutarnjeg prostora, koji će se prenamijeniti u prostore za dvije jasličke skupine sa sanitarijama i garderobom na prostoru od po 60m2, zatim malu kuhinju za posluživanje i pripremu hrane, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju i spremište, stubište, a ugradit će se i malo teretno dizalo za transport hrane na kat. Zgrada budućeg vrtića energetski je obnovljena prije dvije godine, za što su dobivena sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Vrlo dobrom pokazala se praksa da vrtiće i jaslice nemamo koncentrirane samo u centru grada, već i po prigradskim naseljima. Djeca se tada osjećaju sigurnije, kao da su doma, nema ih puno i puno se lakše adaptiraju, rekla je Nataša Musizza, ravnateljica gradskog vrtića Paperino pod koji će pripasti i novi vrtić u Velom Maju. – Ovdje ćemo imati dvije jasličke skupine jer za njih trenutno vlada veliki interes, koje će primiti od 24 do 28 djece., zaključila je.

Zamjenica gradonačelnika zadužena za resor predškolskog odgoja Nadia Štifanić Dobrilović  pojasnila je kako se ulazak djece u novouređene prostorije očekuje već u siječnju. – Iako je pedagoška godina već počela, mi ćemo djecu u novi vrtić u Velom Maju uzeti već nakon zimske pauze. Određen broj djece, koji tijekom natječaja za upis nije ispunjavao uvjete dobi, a da je u međuvremenu taj uvjet ispunjeni, tada će moći krenuti u jaslice, a ostali roditelji dobit će još jednu naknadnu mogućnost da, u sklad s kriterijima pravilnika za upis djece u dječje vrtiće ostvare pravo djeteta u nove jasličke skupine, rekla je zamjenica gradonačelnika i dodala kako se nada da će dosadašnja suradnja s Talijanskom unijom nastaviti i na ovom projektu u vidu opreme.

Vrijednost investicije je 670.000,00 kuna + PDV, a izvođač je odabran putem javnog natječaja kao najpovoljniji.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email