NEWS

Poreč ispratio posljednje grupe djece koje su uživale u donacijskom programu “Tisuću dana na Jadranskom moru”

Hrvatski savez slijepih
07.11.2018. 22:51; Učitavanja: 118; Početna / Gospodarstvo / Poreč ispratio posljednje grupe djece koje su uživale u donacijskom programu “Tisuću dana na Jadranskom moru”

Završena je peta sezona Valamarovog donacijskog programa “Tisuću dana na Jadranskom moru” u okviru kojeg se djeci s posebnim potrebama, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci slabijeg imovinskog stanja te djeci s određenim zdravstvenim poteškoćama osigurava ljetovanje u Valamarovim objektima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. Zaključno s ovom godinom  Valamar je ugostio gotovo 2000 djece i voditelja iz cijele Hrvatske. Većini je djece ovaj program omogućio i prvi susret s morem.

Valamar Tamaris Resort bio je porečka baza mališana i štićenika udruga iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

U posjet Valamaru iz Zagreba su stigli djeca, roditelji i stručni suradnici udruge Hrvatski savez slijepih koja aktivno promiče i provodi jednake mogućnosti za slijepe osobe u Republici Hrvatskoj. Djeca su uz druženje i zabavu na plaži i bazenu svoje vrijeme proveli i na edukativnim radionicama koje su organizirali članovi udruge, a u svrhu grupne podrške i jačanja samopouzdanja.

Ovo iskustvo je od velike važnosti za slijepu djecu jer su dobila priliku za razmjenu iskustava sa svojim vršnjacima, jačanje samopouzdanja, međusobnog ohrabrivanja i osnaživanja svojih socijalnih vještina. Naš cilj je potaknuti inicijative za bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti jer iz ovako stvorene uzajamnosti i razumijevanja proizlazi ona zdrava ravnopravnost u kojoj vid i nevid zajednički oblikuju život dostojan čovjeka“, izjavila je izvršna direktorica udruge Andreja Veljača.

Iz Nedelišća je stigla Udruga za autizam Pogled koja nastoji pomoći djeci, roditeljima i obiteljima koji se suočavaju sa ovim razvojnim poremećajem, organizirajući savjetovanja i podršku za roditelje i obitelji,  bilo kroz predavanja i edukacije, savjetovanja ili informiranje. Oduševljeni i puni dojmova te prvi susret s morem stvorili su uspomene za cijeli život.

„Nešto neopisivo. Omogućiti djeci s posebnim potrebama takvo ljetovanje zaslužuje jedno veliko hvala od srca. Djeca su uživala, smijala se, kupala po prvi puta u moru, igrala golf, plesala navečer sa simpatičnom maskotom Maro. Djelatnici hotela  od recepcije, spremačica pa sve do kuhinje i samog mjesta boravka su nas oduševili. Još jednom se zahvaljujemo na predivnom ljetovanju jer to nikada nećemo zaboraviti. Dobro se dobrim vraća”, rekla je članica izvršnog odbora udruge Mirna Jambrović.

Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“  za cilj ima promicanje, razvitak i unapređenje udomiteljstva kao primarnog oblika zaštite djece bez roditeljske skrbi, zastupanje interesa udomitelja radi ostvarivanja što kvalitetnije brige o udomljenim štićenicima, pružanje pravne i stručne pomoći udomiteljima te senzibiliziranje javnosti i podizanje odgovornosti za probleme djece. Udruga se s ljetovanja vratila u svoj Đurđevac puna pozitivnih dojmova.

„Djeca su uživala u kupanju na bazenu te u aktivnostima poput  mini golfa, stolnog tenisa, plesnih večeri, igraonica i drugih sadržaja. Za to vrijeme udomitelji su odmarali i uživali gledajući radost djece. Zahvaljujemo Valamar Rivieri i ljubaznom osoblju na gostoprimstvu koje ćemo dugo pamtiti“, istaknula je predsjednica udruge Dubravka Čordašev.

Valamar PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email