NEWS

POREČ i ove godine domaćin za preko 3.800 mladih karatista iz cijelog svijeta

Mladi karatisti u Poreču (2)
29.06.2023. 10:56; ; Početna / Sport i rekreacija / POREČ i ove godine domaćin za preko 3.800 mladih karatista iz cijelog svijeta

Od 26. lipnja do 2. srpnja 2023. Poreč je domaćin tri karate događanja koja se odvijaju u suradnji sa Svjetskom karate federacijom (WKF) i Hrvatskim karate savezom, a koja okupljaju više od 3.800 mladih karatista iz 72 zemlje s pet kontinenata. Događanja se odvijaju u dvoranama Intersport centra i dvorani Žatika, a riječ je o WKF Trening kampu za mlade, WKF Kupu za mlade i Kupu u parakarateu, te WKF Ligi za mlade.

Nakon lani uspješno održanih svjetskih karate natjecanja i kampova u Poreču koje su okupile oko tri tisuće karatista, Svjetska karate organizacija opet je održavanje ovih manifestacija povjerila Hrvatskom karate savezu i Poreču kao gradu domaćinu.

Kako javljaju iz Hrvatskog karate saveza, ovogodišnji petnaesti WKF Kamp za mlade u Poreču odvija se pod vodstvom vrhunskih karate instruktora. Karatisti od 10 do 20 godina starosti treniraju pod vodstvom osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama i svjetskim doprvakom u katama Damianom Quintereom. Trostruki svjetski prvak u borbama do 60 kilograma Brazilac Douglas Brose, koji je i lani oduševio polaznike, jedan je od trojice kumite instruktora. Osvajača olimpijske bronce Ukrajinca Stanislava Horunu Hrvatski karate savez već je ove godine ugostio u Samoboru, a gost je i u Poreču. Domaći instruktor je Anđelo Kvesić, prošlogodišnji europski prvak u teškoj kategoriji te ovogodišnji osvajač europske pojedinačne i ekipne bronce.
Trening kamp namijenjen je karatistima kategorija U12, U14, kadetima, juniorima i mlađim seniorima (U21), te parakaratistima, a WKF Kup obuhvaća turnir u karateu mladih do 12 godina starosti, te turnir parakaratista.

Trening kamp i Kup najmasovniji su karate događaj u godini za mlade iz cijelog svijeta. Ovaj je događaj u Poreču ujedno treći ove vrste u 2023. godini, prvi je bio održan u Fujairahu (UAE), slijedi A Coruña (Španjolska), a nakon Poreča Ligu za mlade ugostit će Merida (Meksiko), dok će posljednje izdanje ove godine biti održano u Veneciji. 
Informacije o WKF aktivnostima u Poreču te fotografije mogu pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog karate saveza, te putem službene Facebook stranice i Instagram profila.

 

Izvor: Hrvatski karate savez/Grad Poreč-Parenzo

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email