NEWS

POREČANKA MONIKA MUŠKOVIĆ, PRVA PRATILJA MISS UNIVERSE HRVATSKE 2006

08.02.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / POREČANKA MONIKA MUŠKOVIĆ, PRVA PRATILJA MISS UNIVERSE HRVATSKE 2006
408Miss_Muskovi.jpg

 POREČ – Monika Mušković, prva pratilja Miss Universe Hrvatske 2006., 18-godišnja je maturantica opće gimnazije u SŠ Mate Balote u Poreču, najdraži su joj predmeti talijanski jezik i biologija, a ambicija joj je završiti pravo, biti sutkinja ili odvjetnica. Razgovarali smo s njom nakon prvog dana nastave, po povratku iz Opatije s izbora Miss, gdje je bila najmlađa kandidatkinja. Naravno, prvo pitanje je bilo kako je uopće došla na natjecanje, na što nam mlada Porečanka otkriva da već godinama ljeti nosi revije, a manekenstvom se počela baviti još kao osnovnoškolka.

– Tata me prijavio. Spomenuo je prije regionalnog izbora u Barbanu da će me prijaviti, ali sam mislila da se samo šali. Nije se šalio i tamo sam bila prva pratilja, što me dovelo u Zagreb i u Opatiju, premda nisam ništa očekivala. I u Opatiju sam išla ležerno. Što bude, bit će. Znam tko sam i kakva sam i ne treba mi izbor ljepote da bih to saznala – priča nam srdačna i plaha Monika razoružavajuće toplog osmjeha. A kako se osjećala kada je oglašeno da je prva pratilja? – Pa bila sam sretna i zadovoljna, naravno. I sad sam sretna zbog toga. Zapravo mi je draže da sam pratilja, jer misica ima puno obaveza, izostajat će iz škole, neće biti s obitelji i prijateljima dok traju pripreme, a ja sam vezana za obitelj, more i Poreč. Uostalom, najvažnije mi je maturirati i upisati fakultet – kaže Monika. I njezini doma su zadovoljni: nona, kaže, plače od sreće, a ponos ne krije ni mlađi brat. Jučer su je u školi dočekali zadovoljni vršnjaci iz razreda, koji su izbor pratili kod jedne prijateljice, navijali za nju, glasali, slali joj poruke podrške, što joj je jako puno značilo. Kako se osjećala na pripremama i na samom izboru? Monika kaže da joj je to bio prvi izbor za Miss, da je zadovoljna što ima takvo iskustvo, ali da vjerojatno neće pokušavati ponovno. »Uglavnom mi je bilo lijepo, premda i naporno. Osam dana stalno smo morale hodati u potpeticama, plesati u njima, ali smo zato u pauzama pjevale i zabavljale se. Bila je odlična atmosfera, nije bilo nikakve zavisti ili ljubomore među natjecateljicama. Jedino što sam očekivala drugačija pitanja žirija, bila su suviše općenita i odgovori nisu mogli otkriti tko smo mi zapravo«, pripovijeda Monika. Podsjećamo je da se u posljednjih nekoliko godina Poreč proslavio po lijepim djevojkama, a Monika sa smiješkom i diplomatski zaključuje da su za tu ljepotu zaslužni zrak, sunce i more. Ovaj izbor i titula sigurno neće utjecati na njen život, kaže, jer ona zna što hoće, a i što neće. Ne zanima je voditeljska karijera na televiziji, a manekenstvom se i dalje namjerava baviti usput, i dok bude studirala. Nada se da će joj ova titula pomoći da to lakše ostvari. A za Miss Universe Hrvatske kaže da je super cura, duhovita, da joj je drago što je baš ona pobijedila. Dok razgovaramo raspituje se i je li teško biti novinar.

Piše S. MATEJČIĆ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email