NEWS

Poreč: Odlične ritmičarke za malo gledatelja

17.10.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Poreč: Odlične ritmičarke za malo gledatelja
688GO106787.jpg

U Intersport centru turističke Zelene lagune se protekle subote na Međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici Poreč 2005. natjecalo 16 klubova. Što sve umiju na parketu, s loptama, vrpcama, kolutima, s rekvizitima i bez njih, pokazalo je 50-ak mladih ritmičarki iz Češke, Slovačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Domaćin i organizator je bio Klub ritmičko-sportske gimnastike Poreč, a natjecalo se u sedam kategorija.
Porečanka Matea Banko bila je najbolja u kategoriji mlađih kadetkinja A programa, a druga i treća bile su Brina Trajnar iz Slovačke te Blanka Žakova iz Češke. Među mlađim kadetkinjama B programa najbolja je bila Zagrepčanka Lucija Juravić ispred dviju Porečanki – Anje Ostojić i Ane Vukoja. U kategoriji mini prvo je mjesto osvojila Slovenka Lori Vrankar ispred domaće Lele Hasanagić i Mateje Pavlić iz Zagreba, a među kadetkinjama najbolja je bila Porečanka Carla Roberta Jugovac ispred dviju Slovenki – Justin Mance i Tine Bratuš. U sljedećoj kategoriji, predjuniorke, prvo mjesto pripalo je Čehinji Eli Žahorkovoj, drugo domaćoj Ivni Vranjković, a treće mjesto dijele Slovakinja i Čehinja – Anastazija Kilianova i Marketa Solčanska. Najbolja juniorka također je stigla iz Češke – Aneta Benešova, slijede Porečanka Petra Orepić te Slovakinja Zuzana Compelova, dok su sve tri nagrade među juniorkama po B programu ostale porečkom klubu – Heleni Paris, Taniti Perčić i Gloriji Popović.
Suci su, kao i voditelji klubova i treneri, turnir ocijenili vrlo kvalitetnim, međutim, »zakazala« je publika. Odlično pripremljenim ritmičarkama pljeskali su na žalost malobrojni, koji su se dodatno »izgubili« na velikim tribinama sportske dvorane. Dodajmo ovoj informaciji da su se četiri porečke mlade ritmičarke vratile sa sličnog međunarodnog turnira tjedan ranije održanog u Tirolu – Hana Hasanagić, Anja Ostojić, Matea Banko i Carla Roberta Jugovac ondje su osvojile dva druga te po jedno četvrto i peto mjesto.


V. Md., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email