NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

POLICIJA ZA SUTRA NAJAVLJUJE OGRANIČENJA U PROMETU NA IPSILONU I U POREČU

31.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / POLICIJA ZA SUTRA NAJAVLJUJE OGRANIČENJA U PROMETU NA IPSILONU I U POREČU
25IMG_2800.jpg

 POREČ – Sutrašnji dolazak u Poreč visokih sudionika međunarodne konferencije državnika iz jugoistočne Evrope i predstavnika UNESCO-a i Vijeća Evrope, kojoj je domaćin Opatija, donijet će uz počasti i prometne probleme te pojačane sigurnosne mjere koje prate ovakve skupove.

Iz Policijske uprave istarske najavili su da će sutra popodne i kasnije navečer »provoditi mjere i radnje u cilju nesmetanog kretanja i boravka sudionika konferencije«.

To znači da će se od 16 do 19 sati i od 21.30 do pola sata iza ponoći na Istarskom ipsilonu od Tunela Učka preko Pazina, čvorišta Kanfanar te izlaza Baderna i na prometnici Baderna – Poreč kao i u samom Poreču uspostaviti poseban režim prometa, odnosno bit će praktički blokirani. Policijska uprava moli da se poštuju upute prometne policije i da se u to vrijeme koriste zaobilazni pravci.

Dakle, umjesto Ipsilonom iz Pule prema Poreču i Bujama promet će biti usmjeren na staru državnu cestu Vodnjan – Sošići – Limski kanal – Sveti Lovreč – Baderna – Vižinada – Ponte Porton, s time da će se u Poreč morati iz Limskog kanala preko Vrsara.

Iz Pule u Pazin moći će se preko Savičente, Žminja i Rogovići, iz Rovinja u Pazin preko Kanfanara i Žminja, iz Poreča u Pazin jako naokolo: Vrsar – Limski kanal – Sveti Lovreč – Baderna – Tinjan.

Iz Poreča u Buje slobodna opcija je preko Tara i Novigrada, iz Pazina na Tunel Učku preko Cerovlja, Paza i Vranje, a iz Pazina prema Buzetu preko Cerovlja i Draguća. Naravno, najviše će biti blokiran sam Poreč i njegova okolica.

Na prilaznim cestama gradu u vrijeme dolaska i odlaska sudionika konferencije bit će zabranjeno prometovanje i vozila će se usmjeravati na zaobilazne putove. U samom gradu od večeras točno u ponoć pa sutra cijeli dan, odnosno »do završetka aktivnosti«, bit će zabranjeno prometovanje, zaustavljanje i parkiranje svih vozila osim dostavnih u ulicama Karla Huguesa i Rade Končara te na Obali maršala Tita.

I u samoj pješačkoj zoni u gradskoj jezgri bit će »određenih kraćih ograničenja kretanja pješaka tijekom prolaska sudionika«. Osim vozila i pješaka problema s kretanjem imat će i plovila u akvatoriju luke Poreč. Poseban režim plovidbe uspostavit će lokalna ispostava Lučke kapetanije. »Molimo građane za razumijevanje i strpljenje te da na eventualne zahtjeve policijskih službenika pruže potrebnu pomoć«, zaključuje svoju obavijest za medije načelnik PU istarske Loris Kozlevac.

Print Friendly, PDF & Email