NEWS

Policija upozorava građane da drže svoje životinje pod nadzorom

24.04.2014. 14:40; ; Početna / Crna kronika / Policija upozorava građane da drže svoje životinje pod nadzorom
STAFFORD-620x350

Na području Policijske uprave istarske, u razdoblju od 20. do 23. travnja evidentirana su tri događaja držanja životinja bez nadzora.

U nedjelju, 20. travnja oko 18.30 sati, u mjestu Krbune, Pićan, pas mješanac u vlasništvu 42-godišnjaka iz Pule, istrčao je iz dvorišta i prvo napao psa, a potom je ugrizao njegovu vlasnicu, 58-godišnjakinju iz Pićna, koja je lakše ozlijeđena. Istog dana, oko 19.45 sati, na stazi Parenzana, pas Australski ovčar u vlasništvu 26-godišnjakinje s područja Buja ugrizao je za nogu 48-godišnjaka iz Buja, koji se vozio na biciklu. Muškarac je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Vlasnicima pasa su, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izdani prekršajni nalozi.

Posljednji događaj evidentiran je 23. travnja oko 9.40 sati, kada je pas mješanac, nepoznatog vlasnika, ugrizao za nogu 81-godišnjeg Puljanina, koji se vozio na biciklu u Ulici Piranesijev prilaz te ga je pritom lakše ozlijedio.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.

REX

Print Friendly, PDF & Email