NEWS
Best of Poreč

Policija dobila automobile-presretače

11.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Policija dobila automobile-presretače
799multanova4.jpg

Kažu da će njima upravljati posebno obučeni policajci, da će posada biti sastavljena od 2 člana, jednog policajca u civilu a jednog u uniformi. Vozila su opremljena Travimom i kamerom, čiji video zapis može poslužiti na sudu kao dokaz ! Na dijelu stražnjeg stakla montirani je led-display koji će Vas natpisom upozoriti da slijedite policijski auto sa CIVILNIM tablicama . Prekrišitelje će se "hvatati" na naplatnim kućicama, ili preusmjeravati na odmorište, a policajci imaju uputu da se ne upuštaju u jurnjavu po autocestama za prekršiteljima (dobar vic 🙂 ).

Mali savjet s naše strane: obzirom da je na HR autocestama ograničenje "čak" 130 km/h, brzinu koju možete postići i sa skuterom a kamoli automobilom, za očekivati je da će u prvo vrijeme broj kazni na autocestama biti jako velik. Budimo iskreni: a koliko vozača vozi danas na autocesti manje ili 130 km/h ?

Stoga, ako vidite na odmorištu neki od spomenutih automobila i kod prolaza primjetite u retrovizoru da je isti krenuo za vama sa odmorišta, budite pametniji, usporite i prestrojite se u srednju traku (ako ste pretjecali), vozite 130 km/h ili manje dok presretač ne odustane :):)

Poučeni iskustvom iz susjedne Republike, to je za sada jedini način da izbjegnete kaznu.

I još jedna kvaka: postoji vjerojatnost da će se na autocestama ugraditi i nadograditi postojeći sustavi za videonadzor mjeračima brzine, tako da će se svakom prekršitelju već na naplatnoj kućici uručiti i uplatnica za plaćanje kazne.

Vjerujemo da će mediji brzo doskočiti tom triku, popisati lokacije video-kamera i objaviti karte u javnosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani