NEWS
Best of Poreč

Jakovčić: Istarski "Y" otvorit će se 20. svibnja

11.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Jakovčić: Istarski "Y" otvorit će se 20. svibnja
192IMG_0134.jpg

Iako je već na snazi koncesija nad sportskom lučicom Bunarina, istaknuo je župan, mi podupiremo Udrugu Bunarina 1962. da to ostane lučica, zona sporta i rekreacije. To će biti i tema sjednice Poglavarstva na kojoj će se nastojati iznaći rješenje u interesu građana i sportaša. Ugovor za novu bolnicu, koja će biti financirana međunarodnim sredstvima, popisat će se do kraja godine a gradnja bi počela početkom sljedeće. A prvi studenti, najavio je župan, na Istarsko sveučilište trebali bi se upisati već ove jeseni.

– www.gradpula.com –

Dodajmo: svakako će Y skratiti put za Rovinj i Pulu, a koliku će korist o Y imati posjetitelji Poreča, Vrsara, Umaga, Novigrada ?

Na odmorištu (kako kaže Jakovočić) Bačva, bila je predviđena benzinska crpka. Čudno da još nije postavljena, a Y ide u promet .

Posljedice Y osjetiti će svi ugostiteljski i srodni objekti koji su sada postavljeni na pravcu Kaštel-Buje-Novigrad-Poreč, a posebice će se osjetiti gužva u ovoj turističkoj sezoni na prometnici koja nam dovodi goste u Poreč sa Y. Naime jedina prometnica je ona Baderna – Poreč, po kojoj će istovremeno dolaziti gosti iz smjera Učke (Zagreb, Mađarska, itd.) kao i gosti koji neće moći izaći u Višnjanu zbog rekonstrukcije ceste Višnjan – Poreč, već će se priključivati u Bonacima.

A na toj raskrsnici NE POSTOJI priključna traka, već se uključujete direktno pod 90 stupnjeva na glavnu prometnicu !

Živi bili pa vidjeli 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani