NEWS
Max 180920 S

Polaznici međunarodnog Lions kampa mladih obojili ogradu Osnovne Škole Poreč

IMG-20190725-WA0080
26.07.2019. 18:36; Učitavanja: 177; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Polaznici međunarodnog Lions kampa mladih obojili ogradu Osnovne Škole Poreč

Lions D-126 Hrvatska se i ove godine uključio u program  Međunarodne Lions razmjene mladih,  koji je utemeljen  na prvom cilju Lionizma: „Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta.“
U Hrvatsku nam je  13.7.2019  došlo 30-oro mladih iz 19 zemalja Europe i svijeta i to iz  Danske, Estonije, Finske, Francuske, Italije, Izraela, Litve, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Slovačke, Turske, UK-a, daleke Indije, Japana i SAD-a. Istovremeno 25 mladih iz Hrvatske u sklopu Lions razmjene mladih boravi u host obiteljima i kampovima po svijetu i upoznaju kulturu i povijest drugih naroda i stječu nova prijateljstva.

Svoje vrijeme u Hrvatskoj mladi koji su došli kod nas su prvo proveli u host obiteljima diljem Hrvatske. Nakon host obitelji mladi su došli u app. naselje Lanterna kod Tara gdje će se u periodu od 20.07.- 30.07.2018 održava Lions kamp mladih.

Polaznicima je ove godine pripremljen bogat program tako da svaki dan obilaze neku od znamenitosti Istre u Rovinju, Vrsaru, Puli, Grožnjanu, Motovunu i Poreču. Domaćini u tom obilasku su im LC Pula, Novigrad i Poreč, a organizator D-126 Hrvatska.

Jučer su polaznici kampa došli u posjet Poreču ali sa posebnim ciljem i zadatkom , održati svoju, a  nekima prvu humanitarnu akciju kako to čine Lionsi i Leići. U suradnji sa OŠ Poreč zahvaljujući direktorici Nadiji Kos i psihologinji Gordani Vorkapić-Jugovac,  koje su osigurale sav potrebni materijal, polaznici  kampa su očistili od hrđe i zatim obojili ulazni dio ograde OŠ Poreč čime je ograda dobila novi svježiji izgled.

Nakon ove fizičke aktivnosti krenuli su u turistički obilazak Poreča u koji ih je vodio Boris Jugovac , a zatim ih je primio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji ih je pozdravio i upoznao sa gradom Porečom i njegovim karakteristikama.

Zadovoljni i sretni učinjenim svojim rukama uputili su se u kamp u Lanternu…

LC

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email