Valfresco TOP 12

Nastavljaju se komunalni radovi: asfalt u Mihelićima, parkiralište u Musaležu, sanirane autobusne čekaonice

1 (50)
26.07.2019. 18:17; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nastavljaju se komunalni radovi: asfalt u Mihelićima, parkiralište u Musaležu, sanirane autobusne čekaonice

Grad Poreč-Parenzo nastavlja s komunalnim radovima po svih deset mjesnih odbora. Tijekom srpnja dovršeno je proširenje postojećeg parkirališta kraj crkvice u Musaležu koje sada ima deset parkirnih mjesta, dok je u naselju Mihelići dovršeno asfaltiranje nerazvrstane ceste prema kbr. 17. Radove je izvelo poduzeće Cesta d.o.o. Pula na temelju ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Gada Poreča-Parenzo u 2019. godini.

Autobusne čekaonice, koje su oštećene tijekom vremenskih neprilika ili devastacijom, sanirane su u naseljima Antonci, Veli Maj, Vranići, Kadumi, Jasenovica, Kirmenjak, Bonaci, Nova Vas i Baderna . Do početka školske godine sanirat će se preostala oštećenja i urediti autobusne čekaonice. Radove na sanaciji autobusnih čekaonica izveo je Staklarski obrt Pino Staklar.

Podsjećamo kako se sanacija i popravak uništene imovine plaća iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Poreča.

Umjesto popravaka i obnavljanja, bilo bi naprednije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima, stoga Grad upućuje apel građanima da čuvaju svoj grad i gradsku imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama, odnosno policiji i komunalnim redarima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
BUS-S