NEWS

Pokloni za 1.700 djece u vrtićima i školama te Istarskoj sabornici

prigodna predstava
14.12.2022. 14:01; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Pokloni za 1.700 djece u vrtićima i školama te Istarskoj sabornici

Nakon dolaska u Poreč u ponedjeljak vlakićem, povodom 120 godina legendarne Parenzane, Djed Mraz jučer je počeo podjelu paketića porečkoj djeci, a ove ih je godine dočekao u prigodno ukrašenoj Istarskoj sabornici u sklopu Adventa Poreč. Jučer su paketiće dobila djeca koja ne pohađaju vrtiće, a dvoranu su, u pratnji roditelja, ispunili do posljednjeg mjesta.

Uz Djeda Mraza u sali su ih dočeli i Baka Mraz i vilenjaci, pa je to bila i prilika za pogledati prigodnu predstavu, zabaviti se, te poslije, po želji uputiti do Trga Matije Gupca gdje se odvija Advent.

Ove će godine poklone dobiti još više mališana, jer umjesto kao do sada, od navršene 3. godine života, porečka djeca od ove godine dobivaju poklone povodom blagdana već od navršene  1. godine života pa sve do 4. razreda.

Tako će u sklopu Porečke bajke, koja je sastavni dio Adventa Poreč, umjesto dosadašnjih 1.400 biti podijeljeno 1.700 poklona, uz spomenuto druženje s Djedom Mrazom i dječje predstave.

Porečka bajka, odnosno podjela paketića nastavit će i kroz sljedeći tjedan po svim porečkim vrtićima i školama, uz predstave i zabavu za najmlađe.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email