NEWS
HALF MARATON S

Brojne aktivne investicije u Uslugi Poreč vrijednosti veće od 1,5 milijuna Kuna

javna rasvjeta vgp
14.12.2022. 18:30; ; Početna / Gospodarstvo / Brojne aktivne investicije u Uslugi Poreč vrijednosti veće od 1,5 milijuna Kuna

Usluga Poreč trenutačno provodi brojne važne investicije i aktivnosti ukupne vrijednosti veće od 1,5 milijuna kuna s ciljem poboljšanja kvalitete svojih usluga.  Zamjenjuje se rasvjeta, automatiziraju se pješačke zone, odvijaju se radovi na unutarnjoj tržnici, gradskim grobljima i izgrađuje se smještajni objekt za djelatnike.

U tijeku su radovi na zamjeni rasvjete na velikom gradskom parkiralištu i kod Osnovne škole. Zamjenjuju se neučinkovite rasvjete s energetski učinkovitom LED rasvjetom, čime se povećava  sigurnost svih sudionika u prometu, a ponajviše pješaka. Potrošnja električne energije smanjuje se za 400% uz značajno bolju osvijetljenost. Vrijednost investicije iznosi 133.539,00 kuna.

Cilj Usluge Poreč jest povećati sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu, stoga se radi na automatizaciji pješačkih zona. Točnije, provodi se zamjena neispravnog pilomata u Ulici 8. marta te ugradnja automatiziranog rampnog terminala uz park Olge Ban i na šetalištu A. Restovića zbog širenja područja pješačke zone. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 154.995,00 kuna.4

Osim idejnog projekta za rekonstrukciju Gradske tržnice koji je u pripremi, trenutno se i izvode radovi ukupne vrijednosti od gotovo 417.250,00 kuna.  Radovi se trenutačno provode u dijelu zatvorene tržnice gdje je u tijeku zamjena ulaznih vrata s automatskim vratima i zamjena dotrajale aluminijske stolarije. Cilj jest bolja pristupačnost unutarnje tržnice, kao i omogućavanje bolje pješačke komunikacije. Unutarnja tržnica dobit će na vrijednosti te će se stvoriti bolji uvjeti kako za prodavače tako i za kupce. U slijedećoj godini planira se izvesti i sustav hlađenja kao nastavak investicija. Drugi dio radova provodi se na sanaciji krovišta iznad  poslovnih prostora na gradskoj tržnici gdje će se dovršit izrada hidro i termo izolacije, kao i zamjena krovnog pokrova i limarije. Svi radovi su usklađeni s Idejnim projektom nove tržnice.

Do kraja ovog mjeseca dovršit će se i sanacija tlakovca na groblju u Baderni kao i krovišta na groblju u Novoj Vasi, što predstavlja  nastavak uređenja svih groblja sa kojima Društvo upravlja. Također, krajem prosinca bit će dovršeno uređenje zajedničkih i skladišnih prostora na gradskom groblju Poreč, a koje je samo nastavak investicija uređenja ureda groblja i prodajno izložbenog prostora, kao i otvaranja cvjećarnice. Vrijednost  investicije iznosi 375.000,00 kuna.

Trenutno traje izgradnja i opremanje smještajnih objekata za djelatnike. Naime, postojeća nekretnina u vlasništvu Društva, a koja se trenutačno nije koristila, preuređuje se i  prenamjenjuje u smještaj za djelatnike. Kapacitet prostora namijenjen je za osam osoba, a iznos radova je 480.000,00 kuna.

Dovršeno je i preuređenje prostora ambalažnog odjela koje djeluje u bivšoj tvornici Školjka. Kako bi djelatnicima koji tamo obavljaju svoje radne zadatke, olakšali i prilagodili nadolazećem hladnom razdoblju , dio ambalažnog skladišta uređen je kao zajednički prostor za dnevni odmor djelatnika.  

Ovim investicijama Usluga Poreč želi poboljšati kvalitetu svojih usluga, unaprijediti postojeće procese rada te omogućiti dodatnu efikasnost u radu. Slične investicije planiraju se i u sljedećoj godini kao nastavak kontinuiranog rada i ulaganja.

 

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email