Počela turistička sezona ili ?

16.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Počela turistička sezona ili ?
358IMG_4873.JPG

Pa ipak, u gradu se i dalje gradi, rekonstruiraju se prometne ulice u svim dijelovima grada, od Novog naselja preko Prvomajske ulice, ulice B.Milanovića i Viala pa uskoro i Obala M. Tita (sudeći po markacijama na samom kolniku).

Spomenuti ćemo primjer ulice V.Š.Paje u Novom naselju, jednom od elitnih naselja Poreča, u kojem su rupe dubine veće od 10 cm bile otvorene 10-ak dana, do subote u noći, a u kojem naselju već odavno ima dobrahni broj gostiju.

Nova rupa iskopana je na rotoru kod gostionice Istra, a markacije pokazuju da će se uskoro krenuti sa piljenjem i krpanjem asfalta kolnikom od tog istog rotora do Narodnog trga (kod ZGB banke) !

Ne smijemo zaboraviti i rekonstrukciju asfalta ulicom Matka Laginje, bez obzira što je tamo Talijanska osnovna škola i što školska godina traje do 21.6. !

OK, gradska vlast najavila je u posljednji trenutak te radove (točnije 31.5. među ostalim i slijedećom rečenicom "Izvođenje radova je započelo 22.05.2007. godine a dovršiti će se tijekom 2007. godine ovisno o potrebi i hitnosti."), no da li je to pravo vrijeme za takve poslove u gradu koji živi isključivo od turizma i njemu pratećih djelatnosti ? Turizam nisu samo hoteli Riviere i Plave lagune, već puno, puno šire od toga, zar ne.

Rotor kod tržnice započet je 3.5.2007. i tada su službeno objavljeni slijedeći podaci:

– trošak izgradnje = 1.010.000 Kn + PDV (1.232.200 Kn)

– izvođač: Tegra d.d. Čakovec

– projektant: Via Ing d.o.o. pula

– nadzor: Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča

dovršetak: 25 radnih dana

– promjer rotora: 13 metara

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email