NEWS
Max 180920 S

Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

12.03.2019. 13:54; Učitavanja: 289; Početna / Slider / Počelo je 47. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

Na teniskim terenima Pical danas je obilježen početak najnovijeg izdanja teniskog turnira Istarska rivijera. Pretkvalifikacije za 47. po redu turnir Istarska rivijera počele su još 8. ožujka, a danas počinje glavni dio turnira koji traje do 17. ožujka.    

Neformalnom druženju povodom otvorenja prisustvovali su organizatori – predstavnici najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere, tenisač i direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor TZ Poreč Nenad Velenik te natjecatelji i mediji.

Inače, turnir Istarska rivijera igra se u tri grada: Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale te na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Ima i bogati nagradni fond, a on ove godine iznosi 15.000,00 USD po turniru, te se boduje za svjetsku ITF rang listu.

Poreč je domaćin turnira od samih početaka, a Valamar Riviera već godinama ponosni organizator.

„U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. Istarska rivijera postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji“, ističe Karlo Paliska, direktor hotela Pical.

Ponosni su i organizatori koji već 47. godinu u Istru dovode vrsne tenisače iz cijelog svijeta.

„Ovaj turnir je prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih“, dodao je Branimir Horvat, direktor turnira.

Nakon Poreča turnir Istarska rivijera seli u Rovinj.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email