NEWS

Oživljavanje zimskog mrtvila u Vrsaru započinje “već” ove subote

12.03.2019. 14:29; ; Početna / Gospodarstvo / Oživljavanje zimskog mrtvila u Vrsaru započinje “već” ove subote
116338

 Slaven Brajković, Glas Istre Turistička zajednica Vrsar, promotor svih zabavnih, kulturnih i sportskih događanja koja su u funkciji podizanja kvalitete turističkog proizvoda destinacije, namijenila je gostima koji u predsezoni budu izabrali Vrsar kao mjesto svog odmora, bogatu lepezu raznih događanja koje organizira samostalno ili u suradnji s turističkim subjektima s njenog područja.

Oživljavanje zimskog mrtvila započinje već u subotu, 16. ožujka, jednom od etapa međunarodne biciklističke utrke Istarsko proljeće koja će startati iz Vrsara. Od 22. do 30. ožujka Vrsar je domaćin međunarodnog teniskog turnira za dječake i djevojčice koji okuplja više od 250 sudionika. Slijedi još jedan međunarodni teniski turnir, Perin memorijal, za juniore i juniorke do 18 godina koji traje od 30. ožujka do 7. travnja.

Uskršnja slavlja započinju 20. travnja

Već 12. travnja školska sportska dvorana ugostit će sudionike dvodnevnog međunarodnog stolnoteniskog turnira Kup Alpe Adria za mlađe uzraste. Hodogram događanja bilježi 13. travnja kada je Vrsar domaćin tradicionalnom glazbenom susretu prijateljskih zborova i folklornih društava iz Istre i gostiju iz Mađarske.

Uskršnja slavlja započinju 20. travnja kada će gosti moći uživati u ukrašavanju pisanica i prisustvovati izložbi uskršnjih radova. Vjernici će 23. travnja proslaviti Dan sv. Jurja na istoimenom otoku u vrsarskoj luci uz misu i zabavni program. Bez dvojbe najpopularniji i najposjećeniji vrsarski događaj, tradicionalna Ribarska fešta, kojom se Vrsar već četvrt stoljeća gostima predstavlja kao destinacija bogate ribarske tradicije, a prva u ovogodišnjem nizu, održat će se 26. travnja. Već dan kasnije organizira se rekreativna biciklijada Limes Bike Tours u koju se uključuju i gosti.

Ribarska fešta i treking pustolovina

Događaji u svibnju započinju već prvog dana tog mjeseca tradicionalnom zajedničkom proslavom praznika rada domaćeg stanovništva i gostiju. Istoga dana Vrsar je domaćin međunarodnog Festivala amaterskog kulturnog stvaralaštva, čiji je nastavak od 9. do 12 svibnja. Desetog svibnja na redu je druga Ribarska fešta. Treće izdanje dvodnevne treking pustolovine Lim Bay Challenge u organizaciji Sportskog društva Trickeri započinje 11. svibnja, i privući će kao i uvijek veliki broj ovog popularnog sporta.

Interaktivnom šetnjom starim gradom 15. svibnja udruga Istra Inspirit uvest će goste u doba kada je u Vrsaru boravio svjetski poznati Giacoma Casanova. Osamnaestog svibnja Auto klub Istra Oldtimer organizator je međunarodnog relija preciznosti za starodobna vozila, a bogatu ponudu predsezonskih događanja u Vrsaru završit će 20. svibnja drugi po redu Casanova Tour.

Slaven Brajković, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email