NEWS

Počela prodaja karata za baletnu predstavu ORAŠAR u izvedbi Ukrainian Classical Balleta, koji je u Poreču na programu 23. prosinca

Orasar3
03.11.2023. 21:05; ; Početna / Kultura / Počela prodaja karata za baletnu predstavu ORAŠAR u izvedbi Ukrainian Classical Balleta, koji je u Poreču na programu 23. prosinca

U subotu, 23. prosinca 2023, svega par dana uoči Božića, gledatelji u dvorani ŽATIKA imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.

Karte su u prodaji i možete ih kupiti, po promotivnoj cijeni ovdje: https://www.entrio.hr/event/baletna-predstava-orasar-15981
 
 Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti umjetnici iz Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, porečka publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.

Trupa Ukranian Classical Balleta, koju čine neki od najkvalitetnijih baletana svijeta, nastoji kroz svoje nastupe pokazati najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni.

Kao dokaz njihovog velikog međunarodnog iskustva stoji činjenica da godišnje imaju preko 300 baletnih predstava, a samo u 2018. su imali preko 70 izvedbi Orašara, proputovavši s predstavom Europu i Kinu. Nakon publike diljem svijeta upravo porečka publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe.

U trupi plešu prvoklasni plesači, točnije solisti i prvaci europskih nacionalnih teatara koji u svom umjetničkom izričaju čuvaju visoku tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole. Većinu navedenih umjetnika hrvatska publika već poznaje budući trupa puni dvorane diljem Hrvatske i regije od 2019.
Za potrebe ove predstave dvorana Žatika u Poreču postaje kazalište koje će prožeti duh i čarolija Božića.
Porečani po prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

Podsjećamo, ulaznice za Orašara u Žatiki mogu se kupiti isključivo ONLINE


Baletni spektakl Orašar jedno je od brojnih događanja ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč. Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Oznake:
Advent Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email