NEWS

Počela nova školska godina, u porečkim klupama 167 prvašića

40527914_1882584821820668_6239373654610673664_o
04.09.2018. 13:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela nova školska godina, u porečkim klupama 167 prvašića

Svi su porečki školarci 3. rujna 2018. godine su po prvi put nakon dugo godina, na nastavu krenuli u samo jednoj, jutarnjoj smjeni. Školske klupe dočekale su školarce u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, zatim u Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas, te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“

Tako je u Osnovnu školu Poreč krenulo  90 prvašića uključujući i područnu školu u Žbandaju, Matična porečka škola sada broji 70 učenika u tri prva razreda kod učiteljica Marije Matasović, Snježane Stifanich i Lorene Beaković, dok ih je 20 krenulo u Žbandaj kod učiteljice Ljubice Goričanec. U Osnovnoj škol Finida u dva razreda upisano je 55 učenika i to kod učiteljica Suzane Jakotić i Renate Maltar, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 13 učenika u razred učiteljice Nataše Bayer.

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić, te zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, koja je sve okupljene pozdravila u ime gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića.

Uz isprike na izostanku gradonačelnika zbog neodgodivog putovanja, Oplanić je učenicima i roditeljima zaželjela mirnu i sretnu školsku godinu u kojoj će se uz učenje i obaveze i dalje sjetiti zabavljati i igrati. Razrednicama je potom uručila i prigodne poklone.

Prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka svih prvašića, zajedničko slikanje, te su se svi sa roditeljima i razrednicima uputili u školske klupe.

U treću osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ danas je krenulo je devet prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom učiteljicom Mirandom Benussi Malusa uputili na prvi školski sat.

Print Friendly, PDF & Email