Počela gradnja spojne ceste u Servisnoj zoni oko Eurospina

Ukupna sirina prometnice deset metara
21.03.2022. 17:16; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela gradnja spojne ceste u Servisnoj zoni oko Eurospina

Na području Servisne zone Poreč – područje II, danas su počeli radovi na izgradnji spojne ceste koja će ići od montažnog kružnog raskrižja ispred trgovačkog centra Kaufland, oko trgovačkog objekta Eurospin do Ulice Mate Vlašića.

Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze, a sve u cilju bolje povezanosti i prometne protočnosti tog vrlo prometnog dijela Servisne zone.  U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald’sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok.

Planirani zahvat obuhvaća izgradnju prometnice s javnom rasvjetom, DTK instalacijom (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) i oborinskom kanalizacijom.

Poprečni profil ceste ima dvosmjerni kolnik širine šest metara i obostrani nogostup širine dva metra  što mu daje ukupnu širinu deset  metara.  Završetak radova predviđen je do kraja travnja 2022, a troškove na temelju sklopljenog sporazuma financira trgovačko društvo Eurospin Hrvatska d.o.o.

– Ova će prometnica dodatno ojačati svoju ulogu kada se izgradi  planirana međuzaobilaznica, koja će uskoro krenuti u izgradnju. Naime,  međuzaobilaznica važan je dio ukupnog prometnog sustava grada Poreča, a u svom će istočnom dijelu spojiti naselje Gornji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, potom do ulice Mate Vlašića i preko Gospodarske zone Facinka na Vukovarsku ulicu na cesti Poreč – Varvari, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način dodatno povećati standarde prometovanja u gradu Poreču, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je danas obišao početak radova.  

Naime, Izgradnjom Osnovne škole Finida u 2018. godini dovršena je izgradnja prve faze međuzaobilaznice koja spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića.

Druga faza, čija će izgradnja početi uskoro, previđa probijanje trase koja će spojiti Ulicu Mate Vlašića s Vukovarskom ulicom.
U tom je dijelu dio prometnice već izgrađen (ispred McDonald’sa, AM Centra i Metroa), a danas je upravo počela  izgradnja spojne ceste sadašnjeg montažnog rotora kod Kauflanda, oko Eurospina do Ulice Mate Vlašića, te dalje do Vukovarske, kao dio ove prometne mreže koja će dodatno rasteretiti promet i olakšati protočnost pogotovo u ljetnim mjesecima koji predstoje.

V.V.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email