NEWS
VALFRESCO sredina

Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi u vlasništvu Davora Turkovića iz Poreča

309517495_535653775229918_7881138481485349753_n
30.09.2022. 19:51; ; Početna / Gospodarstvo / Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi u vlasništvu Davora Turkovića iz Poreča
Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi u vlasništvu Davora Turkovića iz Poreča (Varvari).
Odluka je to stručne Komisije za ocijenjivanje koja je na uzorkovanje ginova zaprimila ukupno 18 tipologija u šest kategorija.
Martesi je za svoj „Martesi gin“ odnio zlatnu medalju i titulu najboljeg u kategoriji ‘London Dry Gin’.
 
Zlatnu medalju u istoj kategoriji osvojio je i gin „Midnight“destilerije Imagine Spirits, kao i Aurin „Gin Karbun limited Sea Edition“.
 
Srebrne medalje osvojili su ginovi „Sette monti“ Karla Damijanića, „Nostromo Gin“ destilerije Rossi, „Gin Karbun“ destilerije AurA kao i „Autumn gin Old School“ destilerije u vlasništu Marka Ljubešića.
U kategoriji ‘Destilirani gin’ najboljim je proglašen gin Istarske kapljice „Flying Goat“, zlatna medalja pripala je i „Pink robinu“ destilerije Imagine Spirits te ginu „Flying Goat Purple Edition“ kojeg također proizvodi destilerija Istarska kapljica.
 
Brončane medalje osvojili su „Winter gin“ Old School destilerije i gin „VIII“ kojeg proizvodi OPG Čehić.
 
U kategoriji ‘Navy gin’ zlatnu medalju za „Gin Karbun Navy Strength“ osvojila je destilerija AurA. Gin „Karolina 58“ u vlasništvu destilerije Sempervivum osvojio je zlatnu medalju u kategoriji ‘Sloe gin’.
 
„Premium Gin s bijelim tartufom“ destilerije AurA osvojio je srebrnu medalju u kategoriji ‘Macerat gin’, dok je brončanom medaljom okrunjen „Orange gin“ Old school destilerije u kategoriji ‘Gin liker’.
 
Proglašenje i dodjela priznanja najboljim proizvođačima održani su na 1. GinIstra Festivalu u Rovinju.
 
via Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna