NEWS
VALFRESCO sredina

Pobjednici PRVOG Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska Veronika Andrlova (Češka) i Paul Loiseaux (Francuska)

foto 2 Ironman
16.10.2022. 16:55; ; Početna / Slider / Pobjednici PRVOG Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska Veronika Andrlova (Češka) i Paul Loiseaux (Francuska)

Pobjednici Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska su Paul Loiseaux iz Francuske te Veronika Andrlova iz Češke.

Na prvom porečkom Ironman 70.3 natjecanju nastupilo je gotovo 1000 natjecatelja u 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja. Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja, nastavila se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane pa da Višnjana i natrag. Posljednja etapa bila je ona trkačka od Hotela Molindrio preko Plave Lagune, centra grada do uvale Saladinka i natrag.

Najbolji Ironmanci u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Paul Loiseaux koji je utrku završio u 4 sata i 3 minute te Veronika Andrlova koja je kroz ciljnu ravninu prošla za 4 sata i 44 minute.

Nakon pobjede su poručili:“ Vrijeme je bilo super, nije bilo jako sunčano što je sjajno za utrku. Na plivanju je bilo mirno more, biciklistička trasa brza, trčali smo uz samo more. Sve čestitke organizatorima“, izjavio je nakon utrke Paul Loiseaux.

Pobjednica Veronika Andrlova u Poreču je doživjela svoju prvu Ironman pobjedu te je poručila kako je bila jako dobra utrka, jer ne voli velike vrućine.

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s prvim porečkim Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska :
“Zadovoljni smo što smo pokazali da možemo na najvišem nivou održati ovako kompleksnu utrku. Zahvaljujem cijelom organizacijskom timu na dobro odraženom poslu te velikom broju volontera koji su se priključili. Atmosfera je bila fantastična, zahvaljujem lokalnoj zajednici na potpori koju su nam dali. Pred nama su za sljedeću godinu još veći izazovi jer iz godine u godinu želimo ljestvicu podići sve više. Drago nam je da smo natjecateljima pružili nezaboravno iskustvo koje će pamtiti te smo se pritom svi dobro zabavili“, istaknuo je direktor utrke Goran Vrus.

Najbolje plasirani natjecatelj iz Hrvatske bio je Bruno Škrinjarić kojemu je ovo bio prvo Ironman 70.3 natjecanje, iako se već natjecao u 70.3 distanci. Završio je na 7. mjestu s rezultatom od 4 sata i 17 minuta te istaknuo: „Zadovoljan sam s utrkom, plivanje je bilo baš kako treba biti, bez vjetra. Svaka čast organizatoru što je dogovorio da možemo voziti po zatvorenoj autocesti jer nam je to omogućilo da vozimo jako brzo, a trčanje uz more je bilo fantastično!“

Ovo je bilo prvo Ironman 70.3 natjecanje u Poreču,  u organizaciji Plave Lagune, nakon dvije godine uspješne organizacije Ironman 5150 utrka.

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara. 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna