NEWS

Pobjednica 11. Ex-tempore slikarskog natječaja u Funtani je Martina Ponjavić iz Novigrada

apimg-122
10.07.2023. 13:46; ; Početna / Kultura / Pobjednica 11. Ex-tempore slikarskog natječaja u Funtani je Martina Ponjavić iz Novigrada

U Funtani je u subotu 8. srpnja 2023. uspješno održano 11. izdanje Ex tempore likovnog natječaja u organizaciji Turističke zajednice općine Funtana. Funtanjanski Ex-tempore ove je godine okupio 100 sudionika, od čega 61 odraslog i 39 djece koji su zajedno kreirali preko 120 radova. Manifestacija je održana u prekrasnom ambijentu dvorišta crkvice Blažene Djevice Marije od Milosrđa, u blizini izvora vode i mora što je za umjetnike bila posebna inpirativna kulisa. Dvorište crkvice tijekom cijelog dana bilo je obojano slikarskim radovima koji su privukli brojnu domaću publiku i brojne goste koji su prolazili šetnicom. Do proglašenja pobjednika publika je uživala u ležernoj atmosferi  i uz ugodne tonove Ad Libitum orkestra iz Pule.

Direktorica TZO Funtana Ana Milohanović Čehić koja je pozdravila prisutne u ime organizatora izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom izlagača te se zahvalila svima na odazivu i sudjelovanju. Nagrađene radove izabrao je tročlani stručni žiri u sastavu: Mr.sc. Marina Pacenti, profesor likovne kulture, dr.sc. Noel Šuran, profesor likovne kulture i Ester Diklić, dugogodišnja predsjednica LUP-a Poreč.

U kategoriji „Dječji radovi“ prvu nagradu osvojila je sedmogodišnja Perla Marković iz Novigrada, drugu Ivan Antonio Potočnjak, također sedmogodišnjak iz Vižinade, a najmlađa sudionica četverogodišnja Marija Milotić osvojila je treće mjesto. Posebnu pohvalnicu kod djece dobili su Dita Trošt, Nino Božić, Dan Marković i Deborah Šorgo. Generalni sponzor dječjeg dijela natjecanja Dino Park svoj je djeci osigurao besplatan ulaz u park, a sponzorske nagrade osigurali su i Adrenalin Park Skyfox Poreč i Adreanalinski park Kringa. Organizator se pobrinuo da sva djeca dobiju pakete slatkiša.

Za pobjednika 11. funtanjanskog slikarskog natječaja proglašena je Martina Ponjavić iz Novigrada, sa slikom „Neistraženo carstvo“ koja je za nagradu dobila novčani iznos od 700 eura. Drugo mjesto i novčanu nagradu od 550 eura osvojila je Nevena Živić iz Rijeke sa slikom „Strujanja“, dok je treća nagrada i novčani iznos od 400 eura pripao Mirti Živković iz Poreča za sliku „Ljetna“. Posebna priznanja za svoje radove dobili su umjetnici Jasenka Korlević i Duje Bralić iz Poreča.

 

Print Friendly, PDF & Email