Plavakamenica.hr: Kad bi Poreč imao desetak restorana Divinova ranga spadao bi među najzanimljivije istarske gastronomske destinacije

kamenice-divino
25.03.2022. 20:20; ; Početna / Gospodarstvo / Plavakamenica.hr: Kad bi Poreč imao desetak restorana Divinova ranga spadao bi među najzanimljivije istarske gastronomske destinacije

piše: plavakamenica.hr
Limske se kamenice značajno razlikuju od stonskih. Stonske su slatko mineralne, elegantne i djeluju nekako uredno. Istarske kamenice iz Limskog kanala puno su veće, izgledaju brutalno, imaju metalniji, još jodiraniji okus od stonskih i doimaju se posve divlje, bar u ovo doba godine.

Ali su svejedno izvrsne, pa smo u porečkom gastro bistrou Divino s lakoćom i užitkom pojeli desetak oštriga čine je meso po veličini podsjećalo na teleće medaljone. Iza ovih ekspresivnih kamenica donijeli su nam lijepo pečenog, sočnog šaraga s izvrsnom, zelenom, čvrstom, nerazvodnjenom blitvom.

divino

A prije kamenica Divinov nas je novi chef, Slovak Walter Weissabel, ponudio dosta senzacionalnim cevicheom od jakovskih kapica s puno čilija i mente.

Chef Weissabel osamnaest je godina živio u Engleskoj. Bio je, među ostalim, glavni kuhar Manchester Uniteda. Zbog privatnih se razloga odlučio doseliti u Hrvatsku. Kupio je kuću u Kašteliru, zaposlio se u Divinu  gdje najesen planira uvesti molekukarni meni; Divinov chef veliki je poštovatelj Hestona Blumenthala.

 

U Divinu smo prvi put jeli prije pet ili šest godina. U ono je vrijeme Divino bio moderan, zabavan i ugodan lokal s prilično dobrim vinima. Do danas je značajno napredovao; kuhanje je preciznije, servis uvijek dobar, u restoranskoj je kuhinji sve više svježih sastojaka, a vinska karta spada među najbolje u Poreču. Danas smo u Divinu popili bocu izvanrednog Simčičeava Sivog pinota Cru Selection.

Kad bi Poreč imao desetak restorana Divinova ranga, taj bi lijepi prastari gradić spadao među najzanimljivije istarske gastronomske destinacije.

Print Friendly, PDF & Email