NEWS
Ljekarna

Plava zastava Marini Parentium za 50.obljetnicu Plave Lagune

10.06.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Plava zastava Marini Parentium za 50.obljetnicu Plave Lagune
500Picture-222.jpg

Gospodin Ante Kutle je čestitajući, izmedju ostalog rekao da je Poreč hrvatska metropola turizma, a Plava laguna metropola "Plave zastave", naime ovo je deseta zastava plažama i marini ove tvrtke. Natpis na zastavama Plave lagune : Pro Eco, govori sve .

Gradonačelnik Poreča, gospodin Edi Štifanić, nakon što je podigao jubilarnu zastavu za 50. obljetnicu "Plave lagune" na jarbol, rekao je da na Poreštini vijori 21 % svih "Plavih zastava" u Hrvatskoj, te da i to svjedoči o odnosu gradjana prema očuvanju prirodnih resursa, kao značajnih preduvjeta za turizam.

Tomislav Čoga, načelnik općine Funtana je rekao da "Plava laguna" čini 80 % turizma općine Funtana, a da je cijela općina "Turistička". Na 2 plaže u Funtani se vijori "Plava zastava" i to je dokaz kvalitete ponude u ovoj općini.

U prigodnom programu učestvovali su i mladi puhači "Porečki delfini", a pravoj turističkoj, karnevalskoj atmosferi doprinjela su i hodajuća morska stvorenja. "Plava zastava" je, kako i priliči marini, stigla morskim putem, na protupožarnom plovilu.

Osim dosadašnjih 120 "Plavih zastava" diljem plaža hrvatskog Jadrana, ove 2007. godine dodijeljeno je i 16 novih zastava za plaže i 1 za marine, i to upravo marini "Parentium". Marina "Parentium" je ispunila sve stroge kriterije zaštite okoliša i akvatorija, naime u novi pročišćivač otpadnih voda ove godine investirano je 1,5 milijuna kuna.

Intelektualni vlasnik "Plave zastave" i medjunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš " Foundation for Environmental Education – FEE " iz Copenhagena u Danskoj, koju je 1981. godine utemeljilo Vijeće Europe. U program je trenutačno uključeno 30-ak europskih i 10-ak vaneuropskih država, kojima je turizam jedan od strateških ciljeva. Dosad je podignuto preko 3000 "Plavih zastava", od toga preko 2500 na plažama i preko 600 u marinama. Ovo priznanje se dodjeljuje za jednu sezonu.

za Poreštinu.info: R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email