NEWS
valfresco

Plava laguna u Sisku predstavila mogućnosti zapošljavanja

IMG_3429
27.10.2017. 12:55; Učitavanja: 534; Početna / Gospodarstvo / Plava laguna u Sisku predstavila mogućnosti zapošljavanja

Tim turističke grupacije Plava laguna (tvrtke Plava laguna d.d. i Istraturist Umag d.d.)  na sajmu poslova u Sisku predstavio je mogućnosti zaposlenja u istarskim destinacijama Poreč i Umag. Riječ je o kompanijama koje ukupno zapošljavaju oko 3 tisuće radnika, od čega oko 2 tisuće sezonski.

„Grupacija Plava laguna godišnje zapošljava oko 2 tisuće sezonskih radnika, od čega su najpotrebnije sobarice, servirke, kuhinjsko osoblje, kuhari, konobari, ali i vrtlari, animatori, radnici u praonici, čuvari na bazenu ili morskoj obali. Većina njih zapošljava se neposredno prije uskršnjih blagdana te radi do kraja rujna. Tvrtke Plava laguna i Istraturist posluju u Istri i nude kvalitetne mogućnosti za stjecanje radnih vještina, skupljanje radnog iskustva i upoznavanje zanimljivih ljudi. Radna mjesta otvorena su u Poreču i Umagu, smještaj i tri obroka dnevno su na trošak poslodavca, a uz sigurnu i redovitu plaću osigurana je i stimulacija za rad u srpnju i kolovozu“, poručuju iz grupacije Plava laguna.

Ove godine investirano je u podizanje kvalitete personalnog smještaja te  u dodatnih 300 kreveta za personalni smještaj. Prosječna plaća u Plavoj laguni iznosi 8.779 kuna /bruto I/, što iznosi 9,5% više u odnosu na prosječnu plaću u Republici Hrvatskoj i 14,2% više u odnosu na prosječnu plaću pružatelja usluga smještaja. Na kraju svake sezone najboljim radnicima ponude se i ugovori na neodređeno vrijeme pa je tako krajem sezone 2017. ponuđeno preko 300 ugovora o trajnoj suradnji.

Također, ovih dana su proglašeni i radnici sezone, pri čemu su najbolje zaposlenike mogli predložiti njihovi kolege, a predloženo je čak 600 radnika. Nagrada za proglašene radnike sezone je bonus od 2.000 kuna. Kada pogledamo to, plus činjenicu da je ove godine osnovna plaća svih radnika povećana za 3 posto, te da je od ranije dogovorena trajna isplata Božićnica od 2.500 kuna neto, sezonska stimulacija i regres, ali i besplatan smještaj i tri topla obroka za sezonske radnike koji su na smještaju, možemo reći da se radi o nadprosječnim uvjetima za hrvatske prilike. Svi zainteresirani za posao mogu popuniti prijavni obrazac na http://bit.ly/sezonskiposao te posjetiti nas na Facebook stranici http://facebook.com/sezonski.posao.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email