NEWS

Plava Laguna u 2018. godinu ulazi s novim brendom

PlavaLaguna_MasterLogoRed_RGB
22.12.2017. 18:05; Učitavanja: 3.289; Početna / Gospodarstvo / Plava Laguna u 2018. godinu ulazi s novim brendom

Porečka Plava Laguna na konferenciji za medije održanoj u petak 22.12.2017. predstavila je novu brend strategiju i vizualni identitet s kojim ulazi u sljedeće povijesno razdoblje svog poslovanja. Ono će biti obilježeno dovršetkom pripajanja umaškog Istraturista, kojem je Plava Laguna vlasnik od prosinca 2014. godine. Ovakvim spajanjem, koje će biti dovršeno 1.1.2018., nastat će jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj koja će upravljati sa 4 Resorta (Park Resort, Plava Resort, Zelena Resort, Stella Maris Resort), kao i 9 kampova, koji će se pozicionirati na tržištu kao IstraCamping by Plava Laguna.

Istovremeno, Plava Laguna se obvezuje da će zadržati sve vrijednosti na kojima je izgrađena i koji su utkani u njenu korporativnu kulturu. „S ovom prekretnicom, svjedočit ćemo početku nove poslovne ere za Plavu Lagunu. Cjelokupni proces moramo odraditi sa najvišim poslovnim standardima, na način da svi zajedno budemo ponosni na naša postignuća, kako menadžment, tako i djelatnici te da se pokažemo u najboljem svijetlu na svjetskom tržištu. I dalje ćemo zadržati sve vrijednosti na kojima smo temeljeni i s kojima se ponosimo – odgovornost, stabilnost, partnerstvo i sigurnost. Poštivat ćemo prije svega radnika i gosta, koji imaju jednaku važnost u našim poslovnim procesima. Pred nama je povijesno razdoblje nekih novih ulaganja, nove marketinške strategije, kao i nove strategije upravljanja ljudima,“ istaknuo je član Uprave Plave lagune Neven Staver. 

Upravo u tom smjeru ide i novi brend kompanije, za kojega je zaslužna tvrtka The Partners iz Londona. Novi koncept „Naš stav od šest zvjezdica“ dat će zaokret u poslovanju Plave Lagune, a s druge strane, sam vizualni identitet zadržava podrijetlo u kojem je nastala Plava Laguna. Crveno – bijele boje koje su elementi hrvatskog grba, zajedno s kozom, kao simbolom Istre te elementima mora čine iskorak u prezentaciji kompanije, no ujedno zadržavaju tradicionalne elemente Istre i Hrvatske.

„Poruke ovakvog tržišnog pozicioniranja bit će da Plava Laguna nudi više od same destinacije, ponosi se sretnim gostima, a vrhunsku uslugu nudi kao svoj standard“, ističe direktorica Sektora za marketing Plave Lagune Lea Konjević. Proces pripajanja uključuje jasno definiranje brenda i portfelja proizvoda sa kojima kompanija raspolaže te koje pozicionira na tržište.  Ciljevi brend strategije i njene implementacije su kreiranje snažnog seta brendova koji su prepoznatljivi na tržištu, povećanje konkurentnosti Plave Lagune, definiranje smjera razvoja, kao i vizije društva te dugoročno povećanje vrijednosti brenda i kompanije.

Povodom 60-te obljetnice Plave Lagune, Plava Laguna i Grad Poreč potpisali su ugovor o donaciji informatičke opreme za OŠ na Finidi koja se planira otvoriti u 2018. godini. Škola će se sastojati od 20 učionica, 8 razredne nastave i 12 predmetne nastave, specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenskog prostora, kuhinje i blagovaone, te prostora za vanjsku namjenu. Plava Laguna s 300 tisuća kuna opremit će informatički kabinet s najsuvremenijom opremom.

„Osnovna škola Finida generacijski je projekt za naš grad. Njenim otvorenjem navršit će se točno 40 godina od otvorenja Osnovne škole Poreč, a napokon ćemo ostvariti dugo željeni plan – da sva porečka djeca u školu idu u jednoj smjeni. No, škola za 600 učenika neće ostvariti samo to – ona će uvelike poboljšati uvjete obrazovanja u našem gradu, kako u opremanju i pristupačnosti škole, tako i do dostupnosti nove sportske dvorane čime ćemo doći do brojke od čak pet sportskih dvorana u vlasništvu grada. Veliki obol svemu tome ovdje danas daje Plava laguna. Kompanija koja je potekla iz Poreča – svom Poreču vraća na najljepši mogući način. Donacijom dvije informatički opremljene učionice novoj školi svoju ćete prisutnost i značaj za zajednicu, kao jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj i tvrtka koja zapošljava brojne Porečanke i Porečane, dodatno potvrditi“, naglasio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email