NEWS

Plava Laguna najavila značajan rast plaća i daljnje povećanje pogodnosti za zaposlenike

staff 4
08.05.2024. 08:41; ; Početna / Gospodarstvo / Plava Laguna najavila značajan rast plaća i daljnje povećanje pogodnosti za zaposlenike

Plava Laguna najavila je značajan rast plaća svojih zaposlenika u 2024. godini, praćen povećanjem cjelovitog paketa pogodnosti s ciljem priznavanja doprinosa zaposlenika. Kompanija je ovim inicijativama i kroz pregovore ponovno potvrdila visoku razinu odgovornosti prema svojim zaposlenicima, što se odražava na ugovoreni obujam materijalnih prava koja dosežu maksimalno neoporezive iznose.

Od svibnja ove godine zaposlenicima Plave Lagune plaće će se u prosjeku povećati 13 posto. Pored povećanja osnovne plaće, više od 70 posto radnika bit će obuhvaćeno individualnim povećanjima plaće koja se kreću od 10 posto do preko 20 posto. Sukladno korporativnim vrijednostima Plava Laguna će ove godine svojim zaposlenicima isplatiti dodatne nagrade i stimulacije u ukupnom iznosu većem od 2.400 eura.

 
Nagrade za radne rezultate u 2024. godini u iznosu do 1.120 eura dobit će svi stalni i sezonski radnici na temelju odrađenih sati tijekom turističke sezone, u razdoblju od travnja do listopada. Uz uskrsnice, koje su im već isplaćene, zaposlenici će u sklopu dodatnih nagrada i stimulacija dobiti i božićnicu i dar za dijete, u maksimalnom neoporezivom iznosu te regres za godišnji odmor i dar u naravi. Osim toga, od ove će godine Plava Laguna isplatiti i dodatak u ukupnom iznosu do 150 eura za radnike koji ne koriste smještaj poslodavca u vrhuncu turističke sezone, od lipnja do kolovoza.

Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune, izrazio je zahvalnost cijelom timu i istaknuo predanost tvrtke daljnjem osiguravanju vodećih primanja radnika u turističkom sektoru. Osim toga, zahvalio je i sindikatima na korektnoj suradnji.

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, pohvalila je Plavu Lagunu jer je osigurala utvrđivanje značajnih prava radnika kolektivnim ugovorom te posebno istaknula uvođenje dodatka na plaću za lokalne radnike koji ne koriste smještaj poslodavca. U Sindikatu turizma i usluga Hrvatske (STUH) istaknuli su transparentnost i produktivnost kolektivnih pregovora, s konkretnim dvoznamenkastim povećanjima primanja, naglasivši važnost zadovoljstva radnika za uspjeh u turizmu.

Plava Laguna potiče i sadašnje i potencijalne buduće zaposlenike da istraže karijerne mogućnosti koje nudi, ne samo kroz konkurentna primanja, već i kroz mogućnosti za razvoj i napredovanje u karijeri, kontinuirano učenje i niz drugih pogodnosti. Za više informacija posjetite Facebook stranicu Posao u Plavoj Laguni i Instagram profil plavalaguna_posao.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email