NEWS

Plava Laguna donirala osnovne škole u Umagu

Posjet skolama - hrvatska skola 2
03.03.2023. 11:44; ; Početna / Gospodarstvo / Plava Laguna donirala osnovne škole u Umagu

Plava Laguna u dogovoru s Gradom Umagom donirala je umaške osnovne škole – Talijansku osnovnu školu „Galileo Galilei“ Umag, kojoj je donirala dvije pametne interaktivne ploče te Osnovnu školu Marije i Line, kojoj je donirala opremu za učionice (klupe, stolove i katedru) te pametnu ploču.

„Plava Laguna kontinuirano ulaže u sve zajednice u kojima posluje, tako je ovoga puta donirala školsku opremu, prije svega tri pametne ploče, kako bi djeca u umaškim osnovnim školama imala još suvremenije obrazovanje. Drago nam je da smo napravili nešto što je korisno za djecu iz naše zajednice te smo i dalje otvoreni za suradnje na ovakvim projektima“ Ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune koji je danas uz predstavnike Grada Umaga posjetio škole.

„Interaktivna nastava dokazano je učinkovitija za sve nastavne predmete i sve generacije te omogućava najbrže učenje uz zabavu. Zahvaljujemo Plavoj Laguni što je za naša dva razreda osigurala pametne ploče kako bi učenje bilo zanimljivije i suvremenije“, istaknuo je ravnatelj Talijanske osnovne škole Galileo Galilei Arden Sirotić.

Zahvalama se pridružila i ravnateljica Osnovne škole Marije i Line Sanja Zakinja: “Zahvaljujemo Plavoj Laguni što je opremila jedan naš razred, učenici i učitelji će se svakako osjećati bolje u  potpuno obnovljenoj učionici uz pametnu ploču s kojom će učenje biti sigurno interesantnije“.

Grad Umag prijatelj je djece te već godinama provodi projekte koji za cilj imaju što ljepše i ugodnije odrastanje u lokalnoj zajednici. Plava Laguna već godinama surađuje i sa umaškim predškolskim ustanovama te će i ove godine dvjestotinjak djece iz umaških dječjih vrtića sudjelovati u projektu „Tko je tko u hotelu“ te se imati prilike upoznati s radom u hotelu – od recepcije, kuhara, konobara. Svake godine organizira se i završni gala party za predškolce u jednom od umaških hotela Plave Lagune kako bi predškolsko doba najmlađima ostalo u što ljepšem sjećanju.

Slaviša Šmalc, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Umaga je u ime prije svega školaraca te njihovih roditelja, a u konačnici i cijele zajednice, zahvalio Plavoj Laguni na cijenjenoj donaciji: „Grad Umag, kao grad koji izdvaja čak 30% proračuna na predškolski odgoj i školsko obrazovanje, zahvalan je na ovoj vrijednoj donaciji zahvaljujući kojoj će se dodatno podići razina obrazovanja u umaškim školama, čemu mi kontinuirano težimo.“

PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email