NEWS

Račune Grada Poreča i Usluge Poreč moći ćete od sada putem KEKS PAY aplikacije Erste banke primati digitalnim putem i plaćati ih bez naknada

predstavljanje - Blazevic
21.04.2022. 13:22; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Račune Grada Poreča i Usluge Poreč moći ćete od sada putem KEKS PAY aplikacije Erste banke primati digitalnim putem i plaćati ih bez naknada

Račune Grada Poreča i Usluge Poreč moći ćete od sada putem KEKS PAY aplikacije Erste banke primati digitalnim putem i plaćati ih bez naknada.

Potrebno je samo poslati zahtjev za digitalno primanje računa putem aplikacije.
Građani Poreča su i do sada KEKS PAY uslugom mogli plaćati račune Istarskog vodovoda te uslugu javnog gradskog parkiranja, a važno je napomenuti da je aplikacija dostupna svim građanima, bez obzira u kojoj banci imaju račun. Dapače, kako je napomenuo Boris Blažević iz KEKS PAY-a, čak 75% korisnika od njih ukupno 270 tisuća u Hrvatskoj, su klijenti drugih banaka.

Kako je na predstavljanju aplikacije napomenuo gradonačelnik, Grad Poreč i gradske tvrtke i ustanove aktivno rade na digitalizaciji svojih usluga i transparentnosti u svom radu.

– Od izbora direktora poduzeća, do aplikacije koja omogućuje uvid u sve isplate iz gradskog proračuna i digitalnih obrazaca, ovo je jedan korak u digitalizaciji i pojednostavljenju svakodnevice naših sugrađana. Zasad krećemo s Gradom Porečom i Uslugom Poreč, a radit ćemo na tome da u sustav ubacimo i produženi boravak, dječje vrtiće, Dom za starije i ostalo, kako bi s vremenom jednim potezom prsta sugrađani mogli podmiriti sve svoje obaveze na najjednostavniji način.

Pročelnica za financije Tatjana Matošević dodala je kako korisnici imaju omogućeno plaćanje bez naknade, jer su Grad i Usluga Poreč na sebe preuzeli taj trošak, dok istovremeno štede na materijalima za slanje računa putem pošte. Također, aplikacija kroz Push obavijest (notifikacije na mobitelu) u tri navrata obavještava korisnike – kada je račun zaprimljen u KEKS PAY, te na datum dospijeća i 15 dana nakon dospijeća, ukoliko do tada računi nisu već podmireni.

– Ono što korisnici ističu kao veliku prednost KEKS PAY-a je jednostavnost korištenja usluge. Dovoljno je preuzeti aplikaciju, zatim unutar aplikacije potražiti opciju režije i zatražiti prijavu. Kada korisnik uspješno izvrši prijavu, računi više neće stizati na kućnu adresu, već se putem aplikacije stizati u digitalnom obliku. Zatim na jednom mjestu potezom prsta možete sve račune platiti istovremeno, a KEKS PAY je ujedno i arhiva vaših računa jer se čuvaju svi plaćeni računi, kao i PDF verzije računa – sve ono što smo nekada radili s poštom i fasciklima. Kompletan uvid u sve izvršene transakcije biti će dostupan punih 11 godina., zaključio je Blažević.

Usluge su za građane Poreča već aktivne, te je aplikacija besplatna i dostupna za preuzimanje na Google Play ili Apple Storeu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email