NEWS

Pitanja SDPovog vijećnika Gorana Gašparca na sjednici Gradskog vijeća od 3.8.2017.

04.08.2017. 09:35; ; Početna / Politika / Pitanja SDPovog vijećnika Gorana Gašparca na sjednici Gradskog vijeća od 3.8.2017.
GORAN GAŠPARAC

Prenosimo pitanja gradskog vijećnika SDPa, Gorana Gašparca sa sjednice Gradskog vijeća održanoj jučer navečer:

PITANJE 1 Problematika socijalnih stanova u Gradu Poreču-Parenzo

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

            Od jedne naše sugrađanke koja se već desetak godina, zajedno sa još 37-mero Porečanki i Porečana, nalazi na listi za dodjelu socijalnih stanova u Gradu Poreču, zamoljen sam da Vam postavim slijedeće pitanje:

  • hoće li novi IDS-ov gradonačelnik Loris Peršurić biti više socijalno osjetljiv od prethodnog IDS-ovog gradonačelnika Štifanića i kada će započeti sa izgradnjom socijalnih stanova za ovih 38 Porečanki i Porečana koji se već desetak godina nalaze na Listi za dodjelu socijalnih stanova?

Naime, naša sugrađanka kaže da joj je prije osam godina bivši IDS-ov gradonačelnik obećao da će Grad Poreč u roku od godine dana izgraditi socijalne stanove, međutim prošlo je punih 8 godna – a socijalnih stanova i dalje nema, ali postoji Lista i ljudi na toj listi koji strpljivo čekaju.

  • Zašto Grad Poreč-Parenzo svake 4 godine pravi novu listu za dodjelu socijalnih stanova, a apsolutno ništa ne radi na rješavanju te problematike? Čemu, uopće, formiranje liste – osim ako se njome ne želi davati lažna nada tim ljudima i kupovati vrijeme za daljnu nebrigu o njima?
  • Kada će se ovaj problem u Gradu Poreču, konačno, početi rješavati i pomaknuti sa mrtve točke?

 

PITANJE 2 Sajam antikviteta na Vijalama i mogući sukob interesa

Pitanje upućujem gradonačelniku

            Neki naši sugrađani obratili su mi se sa molbom da Vam postavim slijedeća pitanja o ustupanju prostora drvoreda na Vijalama za sajam antikviteta koji se održava svakog petka. Smatraju da bi taj dio Grada trebao koristiti našim sugrađanima, da u ove vruće ljetne dane nađu malo odmora na klupicama u hladu. Također se žale da izlagači već od četvrtka popodne zauzmu okolna parkirna mjesta što stvara dodatni problem. Žale se i da pojedini izlagači spavaju i jedu po klupama, te da za sobom ostavljaju nered i smeće: Zanima ih slijedeće:

  • tko je i na koji način u Gradu odlučio/dozvolio da se javni prostor drvoreda na Vijalama da u najam privatnoj osobi za organizaciju sajma antikviteta svakog petka
  • da li je gospođa Marina Knežević (članica IDS-a), koja je dobila dozvolu za organizaciju sajma, kao članica Komisije za poslovne prostore i javne površine u sukobu interesa
  • je li bio raspisan javni natječaj i jesu li svi građani mogli ravnopravno na njemu konkurirati?
  • koliko Grad naplaćuje korištenje tog prostora i koju korist od svega ima?
  • tko vodi brigu o održavanju reda (čistoće, spavanja na klupama i slično), koje su propisane kazne za eventualno kršenje reda i da li se za eventualno kršenje reda sankcionira organizator sajma.

 

DOPUNA inicijative za formiranjem Inicijativnog odbora za spas i vraćanje Agrolagune u ruke Porečana i građana Poreštine

Inicijativa je upućena gradonačelniku Lorisu Peršuriću

            Na prošloj sjednici Gradskog vijeća uputio sam navedenu inicijativu Gradonačelniku, koja mu je i službeno uručena dana 20. srpnja o čemu sam kao vijećnik obaviješten.

            Budući da smo preko nacionalnih medija upoznati da DORH istražuje eventualne nezakonite radnje u Agrokoru, te da se za jesen najavljuje i podizanje optužnica, smatram da bi Grad Poreč trebao spremno dočekati trenutak mogućeg otkupa dionica porečke AGROLAGUNE, a predloženi Inicijativni obor bi, svakako, tome doprinjeo.

            Stoga molim gradonačelnika, da mi na sjednici odgovori kakav je njegov načelni stav o predloženoj inicijativi (ukoliko o njoj već nije donio konačnu odluku).

Goran Gašparac

Print Friendly, PDF & Email