NEWS
valfresco

Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na sjednici Gradskog vijeća

Maurizio-Zennaro
29.06.2018. 01:05; Učitavanja: 860; Početna / Politika / Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na sjednici Gradskog vijeća

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča gradski vijećnik Maurizio Zennaro postavio je slijedeća pitanja koja prenosimo u cjelosti:

  1. Pitanje za g. Milana Lakovića ili za g. Lorisa Peršurića

Na web stranici Dražba.hr objavljena je obavijest o javnoj dražbi  za poslovno proizvodni kompleks, ul. N. Tesle 11 te za kuću u ul. N. Tesla. Javna dražba će se obržati 16. srpnja  2018.g.  Radi se o bivšoj tvornici ,,Školjka”  i kasnije dograđenog dijela koji je odvojen od kompleksa (bivša veterinarska stanica). Nekretnine su u vlasništvu TD Usluga. O svemu tome građani nemaju nikakvih informacija.

Stoga molim ili direktora Usluge ili predsjednika NO Usluge da objasne građanima i vijećnicima zašto je poslovno proizvodni kompleks bivše Školjke u postupku javne dražbe? 

16.7.2018. datum javne dražbe.

Površina parcele: 478 m2

Možebitne poreze i troškove plaća kupac.

Početna cijena u HRK: 5.258.998

Početna cijena: 712.601,36 €

Poslovno proizvodni kompleks, Ulica Nikole Tesle 11, 52440 Poreč

Površina parcele: 7.700 m2

Možebitne poreze i troškove plaća kupac.

Početna cijena u HRK: 7.242.842,67

Početna cijena: 981.415 €

  1. Prijedlog za UO za društvene djelatnosti: Organizaciju prijevoza učenika viših razreda iz naselja Radoši koji pohađaju nastavu u OŠ Poreč.

Učenici viših razreda  naselja Radoši, koji pohađaju OŠ Poreč, nisu u školskoj godini 2017./18.  imali organizirani školski prijevoz. Učenici, njih sveukupno 16, kako bi mogli koristili organizirani školski prijevoz morali su se nekako snaći i iz Radoši stići do prvog školskog autobusnog stajališta u Kadumima. U povratku bi učenike autobus također iskrcao na autobusnom stajalištu u Kadumima i svaki bi se učenik snašao za dolazak doma.  

Šesnaest roditelji učenika viših razreda upoznali  su gradski UO za društvene djelatnost sa spomenutim nedostatkom  još početkom srpnja 2017.g., puno prije početka nastave u šk.g. 2017./18. Međutim, nije ponuđeno niti pronađeno adekvatno rješenje.

Iako učenici imaju 10 do 15 minuta pješačenja do školske autobusne stanice ili od stanice do doma. Roditelji učenika su s razlogom zabrinuti za sigurnost djece iz više razloga. Prvenstveno zbog toga što lokalna cesta ne zadovoljava osnovne parametre koji mogu zajamčiti sigurnosti pješaka – učenika. Nema nogostupa, nedostaje prometne signalizacije, javne rasvjete i sve ostalo što učenike – pješake čine sigurnim.

Predlažem da se prilikom izrade tendera za javni natječaj prijevoza učenika za šk.g. 2018./19. svakako uključi i relacija Radoši – Kadumi i Kadumi – Radoši, ili da se razmotre druge mogućnost. Kao npr. mogućnost korištenja istog mini busa koji razvozi učenike nižih razreda u PŠ Žbandaj, kao i sve ostale moguće opcije.  

  1. Pitanje za predsjednika Gradskoga vijeća, g. Adriana Jakusa.

Osma sjednica Gradskoga vijeća sazvana je 31. siječnja 2018.g. i to na prijedlog oporbe. Do sazivanja i održavanja naredne,  9. sjednice Gradskoga vijeća koja je održana 19 i 25. travnja,  prošlo je 77 dana, a od 9. sjednice do naredne  11. redovne  sjednice, današnje,  prošlo je 68 dana.

Stoga, se nekako prirodno nameće pitanje za predsjednika Gradskoga vijeća, koji je odgovoran za sazivanje sjednica vijeća,  čime su to građani Grada Poreča- Parenzo zaslužili da se sjednice predstavničkog tijela građana sazivaju tako rijetko, prerijetko?

Da nije možda razlog taj što pored funkcije  predsjednik Gradskoga vijeća obnašate i druge mnogobrojne važne i odgovorne dužnosti, (podsjećam: predsjednik podružnice IDS-a, predsjednik Gradskoga vijeća, predsjednik Komisije za raspolaganje gradskom imovinom veće vrijednosti, tajnik LD Zec, član NO Odvodnja, član NO Istarski supermarketi, član ste i drugim gradskih Komisija i Odbora?                                      

Smatrate li da je za građane, za vijećnike i za Grad proračunske veličine od preko 200 milijuna Kuna  normalno i prihvatljivo da se sjednice Gradskoga vijeća sazivaju tako rijetko?             

Maurizio Zennaro

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email