NEWS
valfresco

Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

40392917_1881815858564231_7604332441876037632_o
foto Radio Centar
31.08.2018. 00:19; Učitavanja: 718; Početna / Politika / Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro postavio je slijedeća 3 pitanja. Prenosimo u cjelosti:

  1. Pitanje za pročelnika g. Đ. Petrovića

Našem sugrađaninu g. Hudaju Shehu, čija je obitelj bila u zakupu poslovnog prostora u gradskom vlasništvu u Dekumanovoj ulici od 1960.g., gradska je vlast usred turističke sezone oduzela poslovni prostor. Inače, za taj je poslovni prostor bio raspisan natječaj. Nakon natječajnog postupka, na sastanku ispred svjedoka na kojem je sudjelovao i g. Petrović dogovoreno je da će moći nastaviti djelatnost u istom poslovnom prostoru budući da je prijatelj hipotekom nekretnine zajamčio podmirenje duga prema Gradu.

No, od dogovora ništa! Navodno je poslovni prostor dodijeljen osobi koja bezgranično glorificira lik i djelo mladog gradonačelnika i naravno, partijski je podobna.

Zanima koliko ima istine u ovome što sam izložio? Zašto je prostor bio zatvoren čitavo ljeto? Plaća li novi zakupoprimac najamninu usprkos tome što je poslovni prostor zatvoren?      

  1. Pitanje za pročelnicu gđa. V. Kordić

Zanima me da li je Grad ishodovao dozvolu Ministarstva obrazovanja s kojom se dozvoljava ravnatelju neke druge škole da pored uredovnog radnog vremena ravnatelja obnaša paralelno i funkciju privremenog ravnatelja škole u osnivanju i to za vrijeme službenog uredovnog radnog vremena?

Zanima me također po kojim su modalitetima izabrane osobe koje će biti zaposleni u novu školu na rok od 60 dana, odnosno dok novooformljeni Školski odbor ne raspiše natječaj? 

  1. Prijedlog za gradonačelnika i predsjednika porečkog IDS-a.

Zbog iznimno teškog financijskog stanja koje je zadesilo brodogradilište Uljanik što je rezultat gramzivosti, korumpiranosti  i nesposobnosti političke stranke zvane IDS, predlažem da se iz blagajne IDS-a Poreštine, u znaku solidarnosti sa radnicima i obiteljima brodogradilišta Uljanik, izdvoji značajna financijska pomoć za radnike i obitelji Uljanika. 

Slijedilo je i obrazloženje (govor) s naslovom Jakovčić je ubojica Uljanika! tijekom kojega je vijećnik prekinut u svojem izlaganju obrazloženja.

Prije sjednice Gradskog vijeća oporbeni su vijećnici izrazili svoju podršku radnicima Uljanika i njihovim obiteljima. Više u videu Radio Centra

Print Friendly, PDF & Email