NEWS

Osvrt nekadašnje gradske vijećnice Snježane Mekota na 13. sjednicu Gradskog vijeća Grada Poreča (video sjednice)

216snjezana_mekota-768x317
31.08.2018. 00:44; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Osvrt nekadašnje gradske vijećnice Snježane Mekota na 13. sjednicu Gradskog vijeća Grada Poreča (video sjednice)

Snježana Mekota , bivša dugogodišnja gradska vijećnica Grada Poreča na svojem Facebook profilu vrijedno i ažurno redovito opisuje i komentira sjednice Gradskog vijeća pa je tako i ovaj puta upisala svoj DNEVNIK SA GALERIJE, kojeg prenosimo u cjelosti.

Završila je 13.sjednica vijeća. Valjda ne mislite da je prošla bez problema?
Na vijećničkom satu je pao zanimljiv prijedlog da se između unutarnje i vanjske trake na rotorima postave plastični razdjelnici kako bi se spriječilo da vozila iz unutarnje trake pri izlasku iz rotora presjeku pravac kretanja onima u vanjskoj traci.
Na slijedećem pitanju je vijećnik Zennaro isprovocirao stanku, jer mu je oduzeta riječ zbog neprimjerenog vrijeđanja.
Nakon stanke je vijećnik Fornažar predložio da se dio prihoda od prodaje starog nogometnog igrališta utroši za financiranje školskih udžbenika, jer smatra da smo ostvarili višak prihoda, budući smo prodajom dobili 6 mil. više od planiranog.
Tu postoje 2 problema: za 2018.g. planiran je prihod od prodaje imovine u iznosu od gotovo 60 mil. kuna, a igralište smo prodali za 30 milijuna. Dakle, pitanje je da li ćemo do kraja godine realizirati planirano u proračunu, bez obzira što smo ovom prodajom dobili više od planiranog. Drugi je problem što su kapitalni prihodi namjenska sredstva koja se po zakonu mogu utrošiti samo za kapitalne rashode, tj. jedna imovina se pretvara u drugu (napr. školu). Iz tih prihoda nije moguće financirati udžbenike.
Nakon vijećničkog sata oporba je napustila sjednicu, jer smatra da je dnevni red preobilan i da se nisu mogli kvalitetno pripremiti za raspravu.
Materijali za svaku sjednicu su obimni i znam koliko sam imala problema kada sam se morala pripremiti za svaku točku dnevnog reda, jer sam u jednom od mandata bila jedina oporba. Međutim, kada oporba ima više vijećnika, mogu točke podijeliti između sebe, pa svatko može obraditi 3-4 teme.
Jedna od točaka dnevnog reda se odnosila na izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci i to je sigurno tema gdje se oporba trebala čuti – a nije.
Ostale točke su se uglavnom odnosile na izvješća o radu gradskih poduzeća i institucija i sve su jednoglasno prihvaćene.

13. sjednica Gradskog vijeća-2. dio

Publiée par Grad Poreč – Parenzo sur Jeudi 30 août 2018

 

 

Print Friendly, PDF & Email