NEWS
valfresco

Pitanja Gorana Gašparca, gradskog vjećnika SDPa na sjednici Gradskog vijeća 13. prosinca 2018

GoranGašparac
14.12.2018. 11:20; Učitavanja: 421; Početna / Politika / Pitanja Gorana Gašparca, gradskog vjećnika SDPa na sjednici Gradskog vijeća 13. prosinca 2018

Gradski vijećnik SDPa, Goran Gašparac je na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča postavio slijedeća pitanja:

Pitanje 1

NOVI CJENIK ODVOZA SMEĆA

Pitanje upućujen gradonačelniku Lorisu Pršuriću

Nakon što na traženje oporbe niste na dnevni red GV-a uvrstili raspravu o novom cjeniku odvoza smeća koji se primjenjuje od 01.rujna ove godine, pa mi vijećnici nismo svojim prijedlozima ni na koji način mogli utjecati na novi cjenik odvoza smeća, postavljam Vam pitanje:

na koji ćete način objasniti građanima Poreča da su im se računi za odvoz smeća povisili i za više od 3 puta pa tako sada:

 

PRIJE

SADA

RAZLIKA MJESEČNO

RAZLIKA GODIŠNJE

JEDNOČLANA

15 KN

50 KN        3,3x

35 KN

420 KN

DVOČLANA

30 KN

103 KN      3,4x

73 KN

876 KN

ČETVEROČLANA

60KN

103 KN      1,7x

43KN

516 KN

 

Pitanje 2.

OČITOVANJE UO ZA DECENTRALIZACIJU LOKALNU I PODRUČNU (REGIONALNU) SAMOUPRAVU

Pitanje upućujen gradonačelniku Lorisu Peršuriću

U ponedjeljak, 10. prosinca, elektroničkom poštom sam Vas izvjestio o pristiglom Očitovanju UO za decentralizaciju lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu IŽ na moj Zahtjev za pravno mišljenje i tumačenje, a vezano uz rad radnog tijela GV-a Komisije za raspolaganje gradskom imovinom veće vrijednosti, odnosno raspisivanju natječaja za prodaju gradskih nekretnina u 2018 godini.

U očitovanju UO IŽ između ostalog stoji:

“…Člankom 82. Statuta Grada Poreča (Službeni glasnik Grada Poreča br. 2/13, 10/18)10/2017)  propisano je da  imovinom Grada upravljaju Gradonačelnik i Gradsko vijeće pažnjom dobrog domaćina, u skladu sa zakonom i ovim Statutom. 

            Odlukom o osnivanju i imenovanju Komisije za raspolaganje gradskom imovinom veće vrijednosti  (Službeni glasnik Grada Poreča br. 10/2017)  Gradsko vijeće osnovalo je i imenovalo tu komisiju kao svoje stalno radno tijelo sa zadatkom da isto provodi postupak i daje prijedloge za raspolaganje imovinom veće vrijednosti te priprema stručne podloge, prijedloge  akata i zauzima stavove pri predlaganju  odluka Gradonačelnika Gradskom vijeću u navedenom samoupravnom djelokrugu sukladno Zakonu. 

            Slijedom navedenog, Komisija nije ovlaštena samostalno donositi odluke o raspolaganju  imovinom umjesto gradonačelnika ili gradskog vijeća…”

S obzirom da mi do danas niste odgovorili na moj mail, pitam Vas kako ćete reagirati na pristiglo Očitovanje, budući ste premo članku 54 Statuta Grada Poreča-Parenzo odgovorni za ustavnost i zakonitost akata gradskih upravnih tijela?

Print Friendly, PDF & Email