NEWS
VALAMAR-S-sezona

Pišeš pjesme i voliš vino? Prijavi se na Festival vina & poezije u Zovićima

3-9
22.03.2023. 22:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Pišeš pjesme i voliš vino? Prijavi se na Festival vina & poezije u Zovićima

Kreativni ste? Pišete? Volite vino? Ako je odgovor na sva ova pitanja DA, onda je ovo vaša prilika!

Prošle je godine po prvi puta održan Festival vina & poezije u Zovićima pokraj Trviža, jedinstvena umjetničko-gastronomska inicijativa koja je mnogima omogućila da se po prvi puta okušaju u ulozi poete, jačaju svoje kreativne vještine i to predstave ljubiteljima pisane riječi, uz slavljenje i veličanje ljepota istarskog podneblja. Ove ćemo godine ponovno moći uživati u stihovima i dobrim vinima, no da bi došlo do samoga Festivala potrebni ste nam upravo vi!

Vina Radanović, obiteljska vinarija kojoj je na čelu jedan od najmlađih vinara upisanih u registar hrvatskih vinara – Luka Radanović, kreće u potragu za stihoklepcima, a ako u tome budete najbolji, očekuju vas neke ukusne i vrlo pitke nagrade. Inspirirajte se vinom/vinarstvom, crvenom zemljom, radišnim starim vinarima i guštom ispijanja čaše vina te tomu u čast napišete pjesmu.

vana Radanović

Vjerujemo da će najstarije alkoholno piće na svijetu u vama probuditi inspiraciju, stoga u nastavku potražite uvjete natječaja:

  • ●  Primaju se radovi napisani na standardnom hrvatskom jeziku i pripadajućim narječjima.
  • ●  Radove mogu poslati autori iz Hrvatske i inozemstva.
  • ●  Primaju se isključivo autorski radovi u poeziji.
  • ●  Radovi ne smiju biti dosad objavljivani u tisku ili na internetu.
  • ●  Svaki autor može poslati najviše tri poetska ostvarenja.
  • ●  Tema radova treba biti vezana uz vino, vinarstvo i bogatu istarsku tradiciju.
  • ●  Radovi se šalju u formatu .doc i .docx na adresu [email protected] u dokumentu kojisadrži: ime i prezime autora, broj mobitela, e-adresu i rad koji šalje na natječaj (s istaknutim naslovom).

 

Natječaj za prikupljanje radova bit će otvoren punih mjesec dana, počevši od 21. ožujka pa sve do 21. travnja 2023. Stručni žiri odabrat će radove koji će biti predstavljeni publici na Festivalu i o tome pravovremeno obavijestiti autore. Nagrađuju se tri najbolja rada po izboru žirija te najbolja izvedba na samom Festivalu.

Festival vina & poezije

Više informacija o Festivalu donosimo uskoro, a kako biste bili ukorak sa svim informacijama, zapratite Vina Radanović na Facebooku i Instagramu. Veselimo se vašim prijavama!

Andrea Pančur

 

Print Friendly, PDF & Email