NEWS
valfresco

Peškera mijenja svoje lice – barem što se tiče ceste. Kreće izgradnja još jednog rotora kod stare štamparije !

13.02.2007. 00:00; Učitavanja: 83; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Peškera mijenja svoje lice – barem što se tiče ceste. Kreće izgradnja još jednog rotora kod stare štamparije !
820ulaz_rotor.jpg

Radovi na izgradnji novog rotora u gradu otpočeli su 12.veljače 2007.godine i već samim zabijanjem markera ( kolaca ) koji označavaju granice gradjevinskog zahvata, pobudili su pažnju gradjana i mnogobrojna pitanja.

U svrhu bolje informiranosti gradjana zamolili smo djelatnike Odjela komunalnih djelatnosti Grada Poreča za informacije što se sve gradi i kako će izgledati taj dio grada nakon izgradnje rotora, te da li se što mijenja u regulaciji prometa.

Projektant novog rotora je "Via ing" d.o.o. iz Pule, a projekt predvidja pomicanje kolnika uz Peškeru bliže moru ( smjer sadašnjeg okretišta turističkog vlaka ) i uključivanje u kružni tok, Mlinska ulica u djelu do tržnice ostaje dvosmjerna , osim što prije kružnog toka dobija pješački otok ( trokut ).

Dio zelenih površina gdje je sada klizalište nestaje zbog širine kružnog toka i novog kolnika iz smjera Peškere. Na pitanje da li će nestati neka stabla, gospodin Radić iz Odjela komunalnih djelatnosti nam rekao da ih je 6 za sječu u prostoru gradilišta, jer su prevelika za presadjivanje. Inače hortikulturno rješenje za rotor i okoliš je u izradi i imat će ugradjene uredjaje za automatsko zalijevanje.

Promatrajući tlocrt budućeg kružnog toka dade se naslutiti da će se zatvoreni dio kolnika, jer se cesta miče bliže moru, koristiti kao pješačka zona, ali i kao svojevrsno proširenje Parka Olge Ban. Osim kolnika i okretište za turistički vlak će biti bliže moru.

Uskoro će se otvoriti i gradilište kružnog toka kod tržnice, iako po nacrtu on to nije, već okretište, jer će ulica izmedju tržnice i montažne tržnice na parkiralištu biti zatvorena, znači neće se više moći ravno prema Školjci ili lijevo prema Trgu Joakima Rakovca. U tu zatvorenu ulicu moći će samo dostavna vozila za tržnicu.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S