NEWS
VALAMAR-S-sezona

pasica pristrano: Istarskih glavešina dizajn

19.07.2006. 00:00; ; Početna / Politika / pasica pristrano: Istarskih glavešina dizajn

 No, još je neizvjesno hoćemo li osnivanjem tvrtke uspjeti realizirati zamišljeno, odmah se ogradio taj direktor Darko Lorencin. Inšoma, še la va, la va, še no škercavo. Lako je škercati z ljučkin šoldima, a to i IDA uspješno čini.

Osnivanje firme za »dizajniranje« golfa u Istri još je jedna opsjena sa suštinske strane – jer investitori sami mogu te poslove kvalitetno obavljati, jer je to stvaranje jednog tržišnog monopola, jer je pitanje po kojim će vezama ta firma prikupljati i prodavati dokumentaciju… ali prvenstveno je riječ o prodaji magle zbog sitnih interesa: da bi se dobro uhljebilo svoga čovjeka. Da Branko Curić, bliski čovjek IDS-ovog župana i golfera Jakovčića, nije ostao bez fotelje direktora Turističke zajednice Istre ne bi ni taj nebogi Istra golf designe bio osnovan.

Uostalom, i sama IDA je između ostalog osnovana za uhljebljivanje perspektivnih kadrova stranke na vlasti. Dokaz tome je i najava da ta firma neće zapošljavati drugog izvršnog direktora nakon što je Boris Miletić otišao za gradonačelnika Pule. Dakle, to je bilo izmišljeno mjesto za Miletića, a možda će sada ti šoldi dobro doći za plaću Curiću.

Nisu IDA ni IGD jedine takve firme koje je osnovala županija ili gradovi i općine u Istri, a koje dijelom služe i za uhljebljivanje partijskih kadrova na račun građana. Što drugo reći za, primjerice, porečki Adria plus? Uostalom, u uprave lokalnih komunalnih i sličnih poduzeća u 90 posto slučajeva postavljeni su direktori koji su istaknuti kadrovi stranke na vlasti ili su to bili u vrijeme imenovanja. Slučajna koincidencija? Ne, postoji u Istri jedna neregistrirana firma – IGD: Istarskih glavešina dizajn. I dobro posluje. Našim novcem.

Goran Prodan, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email