NEWS

Maistra uklanja ogradu s Koversade

19.07.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Maistra uklanja ogradu s Koversade
167GO147113.jpg

Kao što smo izvještavali, Maistra se na to rješenje žalila i zatražila produženje roka za uklanjanje ograde do donošenja rješenja o žalbi, a najmanje do kraja ove turističke sezone. Ujedno su o tom nalogu Lučke kapetanije obavijestili Ministarstvo mora i turizma tražeći upute kako da udovolje različitim propisima: s jedne strane onima o pomorskom dobru i njegovom neograđivanju (kad nije dozvoljeno koncesijom), a s druge onima o ugostiteljstvu koji nalažu ograđivanje kampova. U konkretnom slučaju, smatraju u Maistri, plaža Koversade čini cjelinu s kampom, a k tome je riječ o naturističkom centru pa bi uklanjanje ograde narušilo privatnost tamošnjih gostiju.

– Ipak, s obzirom da žalba na rješenje ne odgađa izvršenje, mi ćemo, poštujući propise i odluke državnih tijela, po njemu postupiti, kazao nam je prekjučer direktor Maistre Renco Miletić. Jučer je iz njegova ureda stigla obavijest u kojoj se ponavlja spominjanje aktivnosti u traženju rješenja problema (ne)ograđivanja plaže, te kaže da se »17. 7. započelo s uklanjanjem predmetne ograde«.

Dokle se s uklanjanjem stiglo, provjerili smo jučer na licu mjesta. Skinuta je samo jedna »sekcija«, ona koja je ionako bila u moru, pa je prolaz duž kopnenog dijela pomorskog dobra i dalje potpuno ograđen. S obzirom da za uklanjanje cijele te ograde ne bi dvojici, trojici radnika trebalo više od sata, očito je to bio samo potez za zadovoljavanje forme. Kao: počeli su, a završit će kad stignu.

Činjenica je da »slučaj« Koversadine ograde nije posebnost, već je taj problem prisutan i drugdje u primorju, pa bi ga konačno trebalo sustavno riješiti. Uklanjanje »predmetne« ograde sigurno će ga ubrzati.

G.Prodan, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email