NEWS

Paljenje prve Adventske svijeće na Trgu slobode u nedjelju u 17 sati – pridružite se !

78251343_3124810740919603_7466609883123548160_o
30.11.2019. 23:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Paljenje prve Adventske svijeće na Trgu slobode u nedjelju u 17 sati – pridružite se !

Kako bi se prigodno bilježila prva adventska nedjelja, na Trgu slobode u nedjelju, 1. prosinca 2019., u 17.00 sati porečka župa i Advent Poreč organiziraju prigodan program pokraj adventskog vijenca. Osim blagoslova i obraćanja svećenika, prigodni program izvest će zbor mladih „Anđeli“, a program obilježavanja adventske nedjelje organizirat će se svake nedjelje, sve do Božića.

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi – ljubav.

Četvrto izdanje Adventa Poreč otvara se svečanošću i prigodnim paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u petak, 6. prosinca u 17.00 sati. Advent ostaje otvoren sve do 6. siječnja, a pritom će posjetitelji moći uživati u besplatnom klizalištu za sve, obogaćenoj gastro ponudi u prigodno uređenim adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstavama za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

 

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Print Friendly, PDF & Email