NEWS

Ovoga vikenda na Adventu Poreč uprizorenje živih jaslica, Slatko jutro, Dječji festival Veseli glasi i predstave

zive jaslice (3)
15.12.2023. 13:59; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ovoga vikenda na Adventu Poreč uprizorenje živih jaslica, Slatko jutro, Dječji festival Veseli glasi i predstave

Nakon odličnog provoda na proslavi 70 godina Valamar Riviere, brojna događanja organizirana su ovaj vikend na Adventu Poreč, kako na Trgu Matije Gupca, tako i u Gradskoj knjižnici, Trgu slobode i drugim lokacijama.

Program u petak počinje edukativno-kreativnom radionicom za djecu „Avanture sobice Dasher“, koja će se od 17 sati održati u Gradskoj knjižnici Poreč. Program se potom nastavlja na Trgu Matije Gupca, gdje će se odigrati dječja predstava „Dobro došao Djed Mraz“ u izvedbi Teatra Naranča. Od 20 sati na scenu stupa bend Top of the Pops, sve do dugo u noć.

U novootvorenoj kušaonici Festigia porečke Agrolagune u petak će se održati karaoke party od 18 do 20 sati.

Besplatne slastice za sve na Slatkom jutru i Festival Veseli glasi – Voci allegre

U subotu ujutro ne propustite prošetati do Trga Matije Gupca, na kojem će vas dočekati besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica – Slatko jutro. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Uz degustaciju, nastup će održati Porečki delfini i Hit Revival Band, a za najmlađe će biti organizirana i kreativna radionica izrade prigodnih ukrasa u organizaciji DND Poreč. Od ovoga vikenda kreću i svirke na Trgu slobode, pa će tako u subotu od 12 do 14 sati sve zabavljati Trio Discover, a u nedjelju u istom terminu Rezime Acoustic Trio.

Dječji festival Veseli glasi – Voci allegre držat će se u subotu, 16. prosinca od  16 sati na Trgu Matije Gupca, na kojem će nastupiti 19 mladih pjevačica i pjevača iz porečkih osnovnih škola. Nakon festivala, u 18 sati odigrat će se i dječja predstava Mali princ u izvedbi Birikine, dok od 20 sati na scenu stupa Big Wave. Na Trgu slobode, sada već tradicionalno subotom u 19 sati, održat će se paljenje treće adventske svijeće, dok će se u kušanici Festigia održati koncert Ive Gortan i Robija.

Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme.

Žive jaslice u nedjelju

Porečka starogradska jezgra će u nedjelju, 17. prosinca, s početkom u 19 sati ugostiti uprizorenje živih jaslica u organizaciji Župe Poreč. Uprizorenje će krenuti od Trga slobode, glavnog gradskog trga, pa Decumanusom do Trga Matije Gupca. Kroz više lokacija, okupljene posjetitelje dočekat će betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok će priču ukazanja kazivati pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurati članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom. Šetnjom do Trga Matije Gupca, na kojem se održava Advent Poreč, i posjetom Sveta tri kralja štalici smještenoj u paviljonu na Gupčevom trgu, završit će uprizorenje u kojem sudjeluje veliki broj volontera.

Na Advent Poreč možete i besplatnim adventskim vlakićem, koji će prometovati svakog petka, subote i nedjelje, a vozni red provjerite u privitku.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email