NEWS

Ovog vikenda u kinu

idemo-u-kino
05.06.2024. 13:00; ; Početna / Obavijesti / Ovog vikenda u kinu

petak, 7. 6. i subota, 8. 6. u 19.00

DJEVOJČICA I JAGUAR

izvorno ime: Le Dernier Jaguar
režija: Gilles de Maistre
uloge: Emily Bett Rickards, Wayne Charles Baker, Paul Greene, Lumi Pollack
žanr: avantura, komedija, obiteljski
trajanje: 100 minuta

Odrastanje u amazonskoj prašumi Autumn je donijelo posebno prijateljstvo – izgubljeno mladunče jaguara po imenu Hope. Kada tragičan događaj prisili Autumn da napusti Hope i ode u nepoznati svijet New Yorka, ona godinama sanja o povratku u prašumu i svojoj prijateljici. S 14 godina i nakon što se navikla na gradski život, Autumn otkriva da je njeno selo iz djetinjstva pod prijetnjom trgovaca životinjama i odlučuje da se mora vratiti u Amazonu svom voljenom jaguaru. Anja – Autumnina simpatično nespretna profesorica biologije bezuspješno je pokušava odgovoriti od ovog nepromišljenog plana. Uz Anju Autumn kreće na putovanje kako bi se ponovno ujedinila s Hope i spasila je od onih koji žele uništiti prašumu i njezin životinjski svijet.

Otkako je njegov dugometražni film Mia i bijeli lav iz 2018. stekao međunarodnu slavu, nakon čega je uslijedio ništa manje uspješan Vuk i lav, plodni francuski dugometražni redatelj Gilles de Maistre iznova je dokazao svoj talent da pogodi pravu notu između romantizirane naracije i obrazovnog dokumentarnog filma. Njegov posljednji film Le Dernier Jaguar (engleski naslov: Autumn and The Black Jaguar) prikazan je u više od 600 kina diljem Francuske, ponovno noseći ono što je do sada postalo njegov prepoznatljiv stil.

 

petak, 7. 6. i subota, 8. 6. u 21.00

FURIOSA: A MAD MAX SAGA

izvorno ime: Furiosa: A Mad Max Saga
režija: George Miller
uloge: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Charlee Fraser
žanr: akcija, pustolovina
trajanje: 148 minuta

Dok je svijet propadao, mlada Furiosa je oteta iz Green Place of Many Mothers i dospjela je u ruke velikog Bikerskog Horda kojim vlada Warlord Dementus. Prolazeći kroz Wasteland, nailaze na Citadelu kojom vlada The Immortan Joe. Dok se dva Tiranina bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoge izazove dok pokušava pronaći sredstva za put kući.

Taylor-Joy glumi u naslovnoj ulozi, a uz Hemswortha, u filmu također glume Alyla Browne i Tom Burke. Scenarij su napisali Miller i koscenarist “Mad Max:Fury Road” Nico Lathouris. Millerov kreativni tim iza scene uključuje prvog asistenta redatelja PJ Voetena i redatelja druge ekipe te koordinatora kaskadera Guya Norrisa, direktora fotografije Simona Duggana (“Hacksaw Ridge”, “Great Gatsby”), skladatelja Toma Holkenborga, dizajnera zvuka Roberta Mackenziea, montažera Eliota Knapmana, nadzornika vizualnih efekata Andrewa Jacksona i kolorista Erica Whippa. Tim također uključuje druge dugogodišnje suradnike: scenografa Colina Gibsona, montažerku Margaret Sixel, miksažu zvuka Bena Osmoa, kostimografa Jenny Beavan i dizajnera šminke Lesley Vanderwalt, svaki od kojih je osvojio Oscara za svoj rad na “Pobješnjeli Max: Divlja cesta”.

Print Friendly, PDF & Email