NEWS

Djeca iz Osnovne škole Višnjan obišli Park Resort u Poreču

Obilazak OS Visnjan_
05.06.2024. 12:31; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Djeca iz Osnovne škole Višnjan obišli Park Resort u Poreču

U okviru terenske nastave učenika Građanskog odgoja i obrazovanja Osnovne škole Višnjan, djeca petog, šestog i sedmog razreda imala su priliku sudjelovati u projektu Zeleni Jože i naučiti više o održivom turizmu, kojeg Plava Laguna provodi već posljednjih 70 godina. Upravo je to ono što Plavu Lagunu čini jednom od najvećih turističkih kompanija u Istri.,

Djeca su prisustvovala prezentaciji gdje su od koordinatorice Plave Lagune za ESG segment, Ljiljane Milutinović, saznali koje i kakve napore tvrtka ulaže u očuvanje okoliša i održivi razvoj turizma.

Nakon prezentacije, obišli su Park Resort, koji je u potpunosti obnovljen 2018. godine. Kroz razgledavanje, djeca su mogla vidjeti konkretne primjere posvećenosti Plave Lagune zaštite prirode i okoliša.

Osim toga, sudjelovali su u akcijama sađenja cvijeća i brige za okoliš, aktivnostima koje Plava Laguna svakodnevno provodi u okviru svojih hortikulturnih djelatnosti. Ove aktivnosti ne samo da educiraju mlađe generacije o važnosti očuvanja prirode, već ih i aktivno uključuju u procese koji pridonose ljepoti i zdravlju našeg okoliša.

„Želimo izraziti zahvalnost svim sudionicima, učiteljima i učenicima Osnovne škole Višnjan što su pokazali interes i entuzijazam za održivi razvoj turizma i posjet Plavoj Laguni. Vjerujemo da su ovakve aktivnosti ključne za podizanje svijesti o važnosti održivog turizma i očuvanja okoliša među mlađim generacijama. Nadamo se da ćemo ovim posjetom zainteresirati neke od mladih ljudi da se u budućem obrazovanju posvete turističkim djelatnostima te da jednog dana postanu naši kolegice i kolege“, poručuju iz Plave Lagune.

Posjet Osnovne škole Višnjan Plavoj Laguni nastavak je projekta Tko je tko u hotelu te suradnje s obrazovnim institucijama. Park Resort su prošloga mjeseca posjetila i djeca iz Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin iz Poreča. Također, u Umagu su sve vrtićke skupine tradicionalno posjetile hotele Garden Istra i Coral, gdje su se, na njima primjeren način, upoznali s djelatnicima i radom u hotelu.

Posjete su osmišljene tako da djeca na zabavan i edukativan način nauče više o tome kako hoteli funkcioniraju, a posebna pažnja posvećena je temama očuvanja okoliša i održivog poslovanja, koje su ključne vrijednosti Plave Lagune. Kroz ove aktivnosti, najmlađi članovi društva stječu važna saznanja o odgovornom ponašanju prema okolišu i zajednici.

Ovaj projekt dio je naše strategije društveno odgovornog poslovanja u zajednicama u kojima Plava Laguna posluje. Suradnja s obrazovnim institucijama omogućava nam da doprinesemo obrazovanju i odgoju djece, te ih potaknemo na promišljanje o važnosti očuvanja prirodnih resursa i održivog razvoja, kao i na ukupno bavljenje turističkom djelatnošću.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email