NEWS

Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

poup-logo-v
26.04.2021. 17:40; ; Početna / Obavijesti / Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Likovna djelatnost

srijeda, 28. 4. u 18.00

Finissage – zatvaranje skupne izložbe Slovenski grafičari iz Italije / Artisti grafici d’Italia i predstavljanje kataloga izložbe

autori: Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec, Ivan Žerjal

kustos: Denis Volk
galerija Zuccato, Decumanus 34
trajanje izložbe: do 30. 4. 2021.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Ulaz slobodan.

Finissage i predstavljanje kataloga izložbe Slovenski grafičari iz Italije

Izložbu je organiziralo Pučko otvoreno učilište Poreč u suradnji sa MGLMC – Međunarodnim grafičkim likovnim centrom iz Ljubljane, Uredom Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu i svijetu te Veleposlanstvom Republike Slovenije u Zagrebu.

Izložba slovenskih grafičara u Italiji pregled je grafičkog stvaranja umjetnica i umjetnika koji izviru iz talijanskog prostora ili su u njemu stvarali. Ovim pregledom svakako nisu zahvaćeni svi stvaraoci, već samo oni koji su redovito stvarali u mediju grafike, a neki su svojim djelovanjem utjecali i na umjetničko stvaranje drugih umjetnica i umjetnika. Djela prikazana na izložbi vremenski sežu unazad sve do razdoblja između dvaju ratova.

Izložba također predstavlja grafičarke i grafičare koji su surađivali s Međunarodnim grafičkim likovnim centrom iz Ljubljane (MGLC), kao sudjelovatelji i pobjednici Međunarodnog grafičkog bijenala, koji MGLC organizira još od 1955. godine, a u svijetu slovi kao jedan od najvažnijih i najuglednijih grafičkih bijenala.

Katalog izložbe Slovenski grafičari iz Italije predstavit će se u srijedu, 28. 4. u 18 sati. Izdalo ga je Pučko otvoreno učilište Poreč, oblikovao Andi Bančić, a tiskao Artex sitotisak – Kopar.

Na zatvaranju skupne izložbe Slovenski grafičari iz Italije, koju je kurirao Denis Volk, prisutne će pozdraviti mag. Matjaž Marko, ministar i savjetnik iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu. Uvodnu riječ održat će Denis Volk, a u nastavku će se predstaviti umjetnici uz kratak životopis i fotografije njihovih radova, uključujući one s izložbe.

Izdavanje kataloga i izložbu podržalo je Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu te Ured vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu i svijetu.

Izložbu su podržali: MGLC – Međunarodni grafički likovni centar, Ljubljana; Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Zagreb; Ministarstvo kulture Republike Slovenije; Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu; Kulturno društvo za umjetnost KON.

Posebna zahvala MGLC-u, Međunarodnom grafičkom centru iz Ljubljane, Banki KB 1909 iz Gorice, Generalnom konzulatu Republike Slovenije u Trstu te umjetnicima i privatnim kolekcionarima za posuđena djela.

U Istarskoj sabornici otvorena je 14. Profutura, skupna izložba amaterskog likovnog stvaralaštva.

autori: Aliče Pištan, Anđelko Brkiić. Ann Marie Jelena Golden, Darko Trojanović, Drago Filić, Đeni Armuš, Enis Žužić, Ermano Bančić, Irena Greblo, Ivan Blašković, Jasenka Korlević, Jelena Vojinović, Klaudio Katunar, Kristijan Ivančić, Kristinka Klarić, Loredana Bradaschia, Monika Stažić, Neda Morović Dugina, Nevia Cvitko, Radoslav Putnik, Sandra Žužić, Silvija Knežević, Slavica Ezgeta, Srđan Popović, Verica Malnar, Vesna Kovačević, Višnja Đukić, Zdenka Starčević, Željka Podobnik

Matka Laginje 6

trajanje izložbe: do 30. 4. 2021.

radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Ulaz slobodan.

Ocjenjivački sud, u sastavu Tine Širec Džodan, Sebastijana Vojvode i Andija Bančića, odabrao je 29 izlagača za 14. Profuturu, skupnu izložbu amaterskog stvaralaštva. Autor najboljeg rada bit će nagrađen samostalnom izložbom u Maloj galeriji tijekom travnja 2022. godine.

 

Kazalište 

srijeda, 28. 4. u 20.00

Moje istrijansko korona vjenčanje

Teatar Naranča
komedija
autor teksta: Goran Mihovilović
režija i adaptacija: Majkl Mikolić

Uz izuzetno aktualnu temu neprilika koje donosi trenutna situacija po pitanju organizacije vjenčanja, radnja predstave odvija se u lokalnoj oštariji „Nemojte ča zamirit“. Oštar Tone ima težak zadatak organizirati vjenčanje svoje kćeri Silvane i budućeg mladoženje, Talijana Luigija koji je zbog lockdowna ostao zatočen u Italiji. Uz niz komičnih situacija i istarske snalažljivosti Silvana neće po peti put morati odgađati vjenčanje te ćemo, barem u ovoj predstavi, dočekati sretan kraj.

igraju: Majkl Mikolić, Luka Juričić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Elizabeta Košeto, Lucija Pajca i Matilda Nikić

Ulaznice (50 kn) moguće je isključivo kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava na www.rezervacije-poup.hr ili na blagajni Učilišta. Broj posjetitelja je ograničen.

 

Kino

četvrtak, 29. 4., petak, 30. 4. i subota, 1. 5. u 18.00

Poly i ja

izvorno ime: Poly
redatelj: Nicolas Vanier
uloge: François Cluzet, Julie Gayet, Patrick Timsit
žanr: avantura
trajanje: 102 minute

sadržaj: Desetogodišnja Cécile teško se prilagođava životu na selu. Dolazak putujućeg cirkusa napokon joj nudi malo zabave. Svi žure vidjeti Poly, najveću atrakciju. Cécile međutim otkriva da vlasnik Brancalou zlostavlja jadnu životinju i odlučuje ju spasiti. Skrivajući svoju novu prijateljicu od odraslih, Cecile pronalazi neočekivane saveznike u tajanstvenom Victoru i djeci iz sela. S Brancalouom za petama, Cécile i Poly kreću u avanturu punu opasnosti i iznenađenja

 

četvrtak, 29. 4., petak, 30. 4. i subota, 1. 5. u 20.00

Godzilla vs. Kong – kategorija 12

izvorno ime: Godzilla vs. Kong
redatelj: Adam Wingard
žanr: akcija, avantura
uloge: Alexander Skarsgard, Eiza González, Millie Bobby Brown
trajanje: 113 minuta

sadržaj: Dok se ovi mitski protivnici susreću u spektakularnoj bitki koja traje kroz vjekove, sudbina svijeta visi o koncu. Kong i njegovi zaštitnici kreću na opasno putovanje kako bi pronašli njegov pravi dom, a s njima je i Jia, mlada djevojčica bez roditelja s kojom je Kong stvorio jedinstvenu i moćnu vezu. Neočekivano se nađu na putu razjarene Godzille – epski sukob dvaju titana, potaknut nevidljivim silama, samo je početak misterija koji leži duboko u srži Zemlje.

 

Internetska kupnja ulaznica na www.rezervacije-poup.hr.

Print Friendly, PDF & Email