NEWS

Ovog tjedna u kinu

idemo-u-kino
19.04.2022. 12:43; ; Početna / Obavijesti / Ovog tjedna u kinu

četvrtak, 21.4.2022. i petak, 22.4.2022. u 18.00 

SONIC: SUPER JEŽ 2 – SINKRONIZIRANO
izvorno ime: Sonic the Hedgehog 2
redatelj: Jeff Fowler 
žanr: avantura, obiteljski

sadržaj: Nakon što se smjestio u Green Hills, Sonic je odlučan pokazati svima da ima sve kvalitete pravog junaka. Njegov test počinje u trenutku kada se vrati Dr. Robotnik, ovoga puta s novim partnerom – Knucklesom, u potrazi za smaragdom koji ima moć stvoriti i uništiti civilizacije. Sonic će se udružiti s Tailsom pa će njih dvojica krenuti u avanturu tijekom koje moraju pronaći smaragd prije nego što padne u krive ruke.

 

četvrtak, 21.4.2022. i petak, 22.4.2022. u 20.00

SJEVERNJAK (15)
izvorno ime: The Northman
redatelj: Robert Eggers
žanr: epski triler
uloge: Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang, Björk
trajanje: 140 min 

sadržaj: Hvaljeni redatelj Robert Eggers, poznat po filmovima The Witch (2015.) i The Lighthouse (2019.), predstavlja novi film Sjevernjak (The Northman), osvetnički triler sa zavidnom glumačkom postavom koja uključuje Alexandera Skarsgarda, Nicole Kidman i Ethana Hawkea, uz zvijezde Eggersovih prethodnih filmova – Willema Dafoea iz The Lighthouse i Anyu Taylor-Joy iz The Witch. U ovom filmom se pojavljuje i islandska pjevačica Björk, zajedno sa svojom kćeri Ísadórom Bjarkardóttir. Sjevernjak je priča koja prati vikinškog princa čiji je cilj osvetiti svog oca.  Radnja se odvija na Islandu na prijelazu 9. i 10. stoljeća.

Priča je prikazana kroz oči Amletha (Skarsgard) koji još kao dječak svjedoči ubojstvu svog oca, kralja Aurvandila (Ethan Hawke), koje je počinio njegov stric Fjolnir (Claes Bang). Nakon što mu zarobe majku, kraljicu Gudrun (Nicole Kidman), Amleth bježi iz rodne zemlje.

Print Friendly, PDF & Email