NEWS

Ovog tjedna čak tri kazališne predstave u sklopu “Zlatnog zuba”

logo-zlatni-zub
19.04.2022. 12:42; ; Početna / Kultura / Ovog tjedna čak tri kazališne predstave u sklopu “Zlatnog zuba”

Jednom godišnje porečki superjunak Zlatni zub dolazi na scenu podsjetiti nas da često ono što nam nedostaje jest – ozbiljno dobar humor. Pod svojim okriljem Zlatni zub okuplja za istarsku publiku ponajbolju selekciju trenutnog hrvatskog komičnog dramskog izražaja u namjeri da nad ozbiljnim i manje ozbiljnim temama i dalje ronimo krokodilske suze, u ovom slučaju od smijeha. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč ovogodišnje 15. izdanje kazališnog festivala komedije i smijeha Zlatni zub u razdoblju od 4. do 24. travnja donosi 7 predstava s početkom u 20 sati (s izuzetkom predstave 24. travnja koja će se održati u 17 sati). Porečko kazalište tijekom festivala radi punim kapacitetom, u ponudi je 227 sjedećih mjesta, uz dužnost provođenja protuepidemijskih mjera: mjerenje temperature i obavezna uporaba maski tijekom programa.

U srijedu, 20. travnja u 20 sati održat će se nedavno producirana predstava poznatog i nagrađivanog kazališta Teatra Exit pod nazivom REALISTI. Izvorno slovenska komedija, iz pera pisca, scenarista i glazbenika Jure Karasa, u adaptaciji Matka Raguža predstava Realisti progovara o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. U predstavi igraju Domagoj Ivanković, Rok Juričić, Fabijan Komljenović, Nikola Nedić i fenomenalna Nika Ivančić.

U subotu, 23. travnja u 20 sati bit će prikazana predstava NA KAVICI U PODNE najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu Mire Gavrana. Riječ je o iznimno toploj kazališnoj predstavi u kojoj su glavni junaci majka i sin čiji se karakteri bitno razlikuju. Na lagodan, nepretenciozan i lepršav način predstava progovara o dvama pogledima na život, onome brižne majke i bezbrižnog sina, koji skupa prolaze kroz brojne neželjene životne situacije tipične za većinu ljudi koje, kad ih promatramo s odmakom, izazivaju osmijeh na lice. Svoje scenske vještine donose Mladena Gavran i Vedran Komerički.

U nedjelju, 24. travnja u 17 sati rado viđeni gost Teatar Naranča izvest će na svoj način jedan od najljepših klasika bajki braće Grimm – priču o Zlatokosi. Predstavu ZLATOKOSA režirala je Petra Vukelić a igraju Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Ribar i Elizabeta Košeto. Nekada davno, u dalekom kraljevstvu, mladi bračni par živio je u neimaštini. Sve veća glad natjerala ih je da potajno uberu matovilac iz vrta svoje susjede, koja je na njihovu žalost bila vještica. Vještica ih je ulovila u krađi i oduzela im novorođenu djevojčicu koju je zatvorila u visoku kulu. Ta je djevojčica narasla u predivnu djevojku duge kose. Zvala se Zlatokosa. Zlatokosa je cijeli život živjela u kuli u nadi da će jednoga dana iz nje izaći. Njen život se jednog dana preokrenuo kada je u njenu kulu došao neočekivani gost. Tko je došao i je li Zlatokosa izašla iz kule, pogledajte u novoj predstavi Teatra Naranče.

 

Dođite, smijte se iskreno i glasno jer bezbroj je razloga za smijeh!

Print Friendly, PDF & Email