NEWS
HALF MARATON S

Ove nedjelje na Poreštini međunarodna profesionalna biciklistička utrka serije Istrian Spring Trophy – slijedeći tjedan u Istri još 4 utrke

Pressica Poreč
05.03.2021. 13:51; ; Početna / Sport i rekreacija / Ove nedjelje na Poreštini međunarodna profesionalna biciklistička utrka serije Istrian Spring Trophy – slijedeći tjedan u Istri još 4 utrke

Na današnjoj su press konferenciji održanoj u Poreču najavljene još dvije proljetne međunarodne profesionalne biciklističke utrke Istrian Spring Trophie-sa: 22. Poreč Trophy/Trofej Poreč, jednodnevna utrka od 154 km, koja se u Poreču vozi 07. ožujka s početkom u 11 sati, u 7 krugova u s ciljem u centru Tara te 17. Istrian Spring Trophy/Istarsko proljeće koja će se voziti 4 dana, od 11. do 14. ožujka u etapama od kojih jedna predstavlja pravi “special edition”, odnosno kako je najvaljeno danas – kraljevsku etapu za profesionalne bicikliste koji su u Istru došli iz svih krajeva Europe i svijeta.  Radi se o oko 160 km dugoj etapi Vižinada – Motovun s posebno zahtjevnim usponom do Oprtlja, a koja se vozi 3. dan Istrian Spring Trophyja (u nastavku popis etapa):

  • Umag – Umag – pojedinačni kronometar (prolog): 2 km, 11. 03. 2021.
  • Poreč – Funtana: 150 km – 12. 03. 2021.
  • Vižinada – Motovun:  160 km – 13. 03. 2021.
  • Marčana – Umag:  140 km – 14.03. 2021.

Start utrka po etapama Istrian Spring Trophyja je svakoga dana u 11 sati.

Ispred Turističke zajednice Grada Poreča danas se novinarima obratio njezin direktor,  g. Nenad Velenik, koji je od prvoga Poreč Trophyja prije 22 godine, kada se i sam vozio kao pratnja biciklistima, do danas ostao uz ovu manifestaciju i kao zaljubljenik u biciklizam, ali i kao turistički stručnjak koji prepoznaje potencijale utrka koji su do punog izražaja došli možda upravo u “korona okolnostima” organizacije i privlačenja svjetske biciklističke kreme u Istru unatoč svima poznatim poteškoćama.

Tim je povodom Velenik danas i naglasio: “Ova vremena kada nije lako organizirati bilo što, svjetski biciklistički sport ipak je stigao u Istru. Lako je kada su vremena sretna, ali kada su teška kao ova u kojima živimo lijepo je vidjeti da je Istra popunila više od 5.000 noćenja kroz 15 dana i to uoči predsezone. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da će se svi sudionici vratiti u svoje destinacije sretni i zdravi i s lijepim dojmovima.”

Ispred organizacije govorio je novi direktor Istrian Spring Trophiesa, g. Ivan Črnjarić ukazavši na to da je organizacija bila malo “na blef” zbog neizvjesnosti održavanja ovogodišnjih utrka, ali posustalo se nije i tradicija se nije prekinula jer su se uobičajeni termini održavanja upravo poklopili i s popuštanjem epidemioloških mjera. Kod toga, Črnjarić je kazao kako su se u kratkom vremenu za realizaciju sva tri Trofeja odazvali sponzori poput HEP-a,  JANAF-a d.d., Valamara i Plave Lagune te standardni domaćini među kojima i Grad Poreč sa svojom turističkom zajednicom: “S velikim zadovoljstvom želim kazati da je Meridiana Kamen Team ujedno i jedini profesionalni biciklistički klub u Hrvatskoj kojeg g. Ivica Gržinić, predsjednik Kluba, već godinama svojim entuzijazmom održava na životu, a dolazak 29 profesionalnih biciklističkih timova, među kojima i 3 Pro Teama ove godine predstavlja veliku čast za sve nas.”

 Na Črnjarića se nadovezao i Ivica Gržinić, sportski direktor Istrian Spring Trophiesa koji je prisutne predstavnike medija upoznao i s činjenicom da ove utrke u za profesionalne svjetske bicikliste odličnom terminu koji ne narušava njihov raspored tijekom sportske sezone koja tek stiže potrebno zadržati, a u tome je svaka podrška dobrodošla: “Kada bismo mi posustali s tradicijom održavanja u ovo m terminu netko drugi, izvana bi sigurno “zauzeo” to mjesto”, kazao je otvoreno i u nadi da će sva tri Trofeja Istrian Spring Trophiesa i ubuduće ostati u rukama istarskih domaćina, ali i organizatora Kamen Merdiiana Teama kojeg je predstavnik.

Gržinić je ujedno najavio i zasigurno dobro biciklističko natjecanje i snažnu konkurenciju.

Za kraj, novinarima se obratio i trenutno jedan od ponajboljih hrvatskih biciklističkih profesionalaca i taktičara, član tima domaćina, mladi Antonio Barać:

“Prošle godine u ovo vrijeme nas je baš zadesila epidemija. No, pred nama je nova godina u kojoj ne možemo znati što očekivati niti kako ćemo reagirati na oveću pauzu jer se vozilo puno manje. Mi iz Kamen Meridiana Teama svoje nade polažemo u bolji rezultat na višeetapnoj Istrian Spring Trophy utrci.”

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email