NEWS
LUTRIJA T

Ove subote iz Baredina kreće “Rekreativna Parenzana”, biciklijada u organizaciji TZG Poreč i biciklističkog kluba Poreč

Prvomajska rekreativna Parenzana (1)
24.04.2023. 13:11; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ove subote iz Baredina kreće “Rekreativna Parenzana”, biciklijada u organizaciji TZG Poreč i biciklističkog kluba Poreč

Turistička zajednica Grada Poreča u suradnji sa biciklističkim klubom Poreč i ove godine za  građane Poreštine i goste  organizira biciklijadu pod nazivom „Prvomajska rekreativna Parenzana“, inače prvi puta organiziranu 2013. godine .
Ove godine, za razliku od prethodnih, na toj rekreativnoj manifestaciji nije najavljeno sudjelovanje i rekreativnih pješaka/hodača, koji su inače prethodnih godina bili i brojniji od biciklista.

Parenzana, nekada popularna uskotračna pruga koja je vijugavo povezivala Trst i Poreč, služila je prvenstveno za prijevoz vina. Danas je ona atraktivna pješačka i biciklistička staza protkana brojnim tunelima i vijaduktima koji bez daha ostavljaju bicikliste i hodače.

Ovu, već tradicionalnu predsezonsku rekreativno-sportsku manifestaciju danas su na konferenciji za medije najavili direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik i predstavnik biciklističkog kluba Poreč Denis Terlević.

“Rekreativna Parenzana” održat će se u subotu, 29.4.2023. godine s početkom u 10,00 sati u Baredinama.
U ponudi su dvije trase, duža staza ( 26 km ) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom ( 13 km ).
Očekivano trajanje duže ture je oko 3 sata, dok one kraće je 1,5 – 2 sata.

Za sve sudionike Turistička zajednica Grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi.“ – rekao je Nenad Velenik.

Voziti će se lokalnim šumskim stazicama i djelom po neravnom terenu  te je za sudjelovanje potreban MTB bicikl. Svakako se preporuča nošenje kacige kao i rezervne zračnice.  

Za mlađe od 15 godina, kaciga je obavezna. Minimalna dob sudionika je 7 godina. Sva djeca ispod 15 moraju biti u pratnji odrasle osobe. Za sve dodatne informacije vezane uz samu biciklijadu mogu se dobiti na e-mail adresi biciklističkog kluba Poreč [email protected].“ – rekao je Denis Terlević, predstavnik BK Poreč.

Inače, za vrijeme prvomajskih praznika svi će hoteli, apartmanska naselja i kampovi na području TZG Poreča biti otvoreni.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodne ljepote i rekreaciju da nam se pridruže na ovogodišnjoj biciklijadi Prvomajska rekreativna Parenzana. Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini putevima stoljetne Parenzane!“ – rekao je Velenik.

malo iz prošlosti, da se ne zaboravi 🙂

Rekreativna Parenzana pogodak je ´u sridu´ turističke promocije Poreča

 

Print Friendly, PDF & Email