NEWS
VALFRESCO S-170422

Otvorena je skupna izložba Likovne udruge Poreč o Santa Marini

IMG_20211025_180457
26.10.2021. 00:30; ; Početna / Kultura / Otvorena je skupna izložba Likovne udruge Poreč o Santa Marini

Likovna udruga Poreč otvorila je u ponedjeljak, 25.listopada izložbu Santa Marina, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Otvaranju izložbe prisustvovali su samo autori nastalih radova, a otvorio ju je donačelnik Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega Gaetano Benčić.
Radi se o šestom likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega.

Ovogodišnja tema likovnog natječaja je uvala Santa Marina i  sve ono što na nju asocira.

Suradnja LUP sa općinom Tar-Vabriga-Tore-Abrega započinje 2016. g sa prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”  nastavlja se u  2017. – sa izložbom ”Val de Tore grande amore”. 2018. godine tema su bile ”Tarske ulike” dok su se u 2019. godini autori pozabavili ”Amforama Lorona”. Prošle godine tema je bila hrana Kuće tradicijske gastronomije „Degustazione“ i izložba je izvedena virtualnim putem.

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici. U likovnom natječaju sudjelovalo je 17 autora, članova Likovne udruge Poreč.
Predstavnici općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega pomno su pogledali radove i ovaj put odabrali dva rada u akrilu,  staru barku na molu Santa Marine autorice Slavice Oplanić i pjat pedoći autorice Ester Diklić. Obje autorice nagrađene su poklon bonom za kupnju slikarskog materijala. Ostali autori će po završetku izložbe svoje radove zadržati kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.

LUP zahvaljuje općini Tar-Vabriga-Torre-Abrega  na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo  ostvariti. Nadaju se da će slijedeća izložba imati domjenak, pjesmu i publiku, a ne samo autore.

Izložba Santa Marina može se  individualno pogledati radnim danom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija  od 9.00 do 12 sati.
 

Este Diklić – LUP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email