VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Otvorena je Izložba – karNEvale Likovne udruge Atelier Agata

2022-02-22_09h16_32
22.02.2022. 09:19; ; Početna / Kultura / Otvorena je Izložba – karNEvale Likovne udruge Atelier Agata

U ponedjeljak, 21.02.2022. u 18:00 h otvorena je u Villi Venezia u Novigradu (Mandrač 26), novom prostoru Likovne udruge Atelier Agata, izložba pod nazivom „ karNEvale“.

Otvorenje se održalo  u prisutnosti autora, Novigradskog gradonačelnika Antea Miloša  te direktorice Turističke zajednice grada Novigrada Vesne Ferenac. Izložbu, inspiriranu novim prostorom, upriličili su članovi i članice Likovne udruge Atelier Agata, a radi se o osobnoj  interpretaciji svjetski poznatih venecijanskih maski.

     Obrt za proizvodnju karnevalskih maski “LORY MASKS”  iz Vabrige, vlasnice Loredane Musizza, donirao je udruzi kartonske oblike venecijanskih maski, koje predstavljaju likove iz komedija i venecijanske prošlosti. Venecijanske maske poznate su od antičkog doba, najčešće su predstavljale ribare, liječnike ili likove iz Commedie dell’Arte. To su primjerice: Arlecchino, Brighella, Colombina, Pulcinella, Bauta, Dottore della peste, Farfalla, Moretta- Servetta muta, Volto – Duh, Larva …..

Članovi su prema svojoj inspiraciji oslikali i dekorirali maske, nekima su pomogli i njihovi unuci, a aktivnost je vezana za Dane Agate koji su započeli upravo  oslikavanjem tradicionalnih venecijanskih maski.

Otvorenje skupne izložbe je snimano je pa će uskoro biti virtualno dostupno svakom na You tube kanalu.

Uz prethodnu najavu izložba će se moći pogledati i individualno do 13. 3. 2022., poštujući preporučene epidemiološke mjere.

ED

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email