Otvoren Poduzetnički inkubator u Žbandaju

IMG_3948
28.04.2015. 14:10; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Otvoren Poduzetnički inkubator u Žbandaju

U utorak, 28. travnja 2015., u Žbandaju je otvoren Poduzetnički inkubator Poreč – Parenzo. Uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta od 75% u bespovratnim sredstvima, Grad Poreč – Parenzo realizirao je projekt Poduzetničkog inkubatora u zgradi Društvenog doma u Žbandaju.

Cilj ovakvog projekta je, kako je naglasio gradonačelnik Edi Štifanić, dati mladim kreativcima i poduzetnicima poticaj i priliku da ostanu u svome gradu i u njemu napreduju.

„Pozivam naše mlade Porečanke i Porečane da se sa svojim kreativnim idejama jave na natječaj, jer, kao budući mladi poduzetnici mogu uvijek računati na to da će im Poduzetnički inkubator i Grad Poreč – Parenzo pomoći. Mi želimo još poduzetničkih inkubatora, želimo stvoriti atmosferu zbog koje će se naši studenti vraćati u svoj grad, je Poreč mora biti grad koji svima daje priliku.“ naglasio je gradonačelnik i dodao kako će se Poreč truditi, kao i dosad, za daljnje projekte što više sredstava dobiti iz europskih fondova.

Okupljenima se obratio i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Proso koji je i službeno otvorio Poduzetnički inkubator Poreč – Parenzo, te je tom prigodom naglasio važnost ovakvih Inkubatora za start-upe.

„Kod mikro-poduzetništva najveća je felksibilnost i inovativnost, ali ovako poduzetništvo i najviše zapošljava, poglavito mlade. Zato su poduzetnički inkubatori najbolji oblik institucionalne podrške start-upovima, pogotovo u početnim godinama, kada im je i najteže. “ kazao je Proso, pohvalivši inkubator u Žbandaju.

U sklopu otvorenja, gradonačelnik je i prigodno zasadio maslinu, donaciju uslužnog obrta Lucky, a okupljeni su nakon toga razgledali prostorije Poduzetničkog inkubatora, veličine 200 kvadratnih metara. Pored ureda za poduzetnike u ICT i kreativnim industrijama opremljena je i zajednička multinamjenska sala za konferencije, sastanke, druženja, zatim zajednička recepcija te ured za voditelja. Primarno su svi prostori u funkciji javne poduzetničke infrastrukture, dakle stoje na raspolaganju poduzetnicima , ali će ga moći također koristiti i građani za razna događanja kao i za potrebe mjesnog odbora.

Grad Poreč – Parenzo poduzetnicima će ponuditi poslovni prostor bez naknade,  besplatan program redovnih edukacija, besplatno poslovno savjetovanje, zajedničke administrativne usluge i usluge održavanja te zajedničku promociju, a javni poziv za iskazivanje interesa budućih korisnika inkubatora bit će objavljen početkom svibnja.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email